TRABZON (AA) - Trabzon'da, Ortahisar Belediyesinin su altındaki canlıların tanıtılması ve bölge turizminde alternatif oluşturulması amacıyla Zağnos ve Tabakhane vadileri arasına kuracağı "Tünel Akvaryum" projesinin ihalesi gerçekleştirildi.

Belediye Çok Amaçlı Salonunda kapalı zarf usulü ile gerçekleştirilen ihalede 9 firma teklif dosyası sundu. İhale Komisyonunun değerlendirme sürecinin ardından ihaleyi kazanan firma kamuoyuna açıklanacak.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye için örnek olacak bir projenin ihalesini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Büyük emek verdikleri "Tünel Akvaryum" projesinin ihalesini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Genç, "Tünel Akvaryum, sadece Trabzon için değil, bölgemiz hatta Türkiye için örnek olacak bir proje. Ayrıca, bir ilçe belediyesi için bu projenin çok iddialı olduğunu da söyleyebiliriz." dedi.

Genç, turizm çeşitliliğinin artırılmasının şehir için çok önemli olduğuna dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Tünel Akvaryum, tam da buna katkı yapacak nitelikte bir proje. Deniz şehri Trabzon böyle bir projeyi çoktan hak ediyordu. Biz de böyle bir projeyi ilçemize kazandıracağımızdan dolayı büyük keyif duyuyoruz. Gerçekten de ilçemiz için tarihi bir ihaleyi gerçekleştirdik. İlk defa Türkiye'de yer altından tünel akvaryum yapılacak. Bunu da biz gerçekleştireceğiz. Doğal olarak da gayet sevinçliyiz, mutluyuz. Şehrimizin marka değerini artıracak projenin ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."