ANKARA (AA) - Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, pilot olarak başlatılan öğretmen performans sistemi yaygınlaştığında iptali için dava açacaklarını belirtti.

Koncuk, öğretmenlere yönelik performans sistemine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, öğretmenliğin bir başka meslek grubuyla karşılaştırılamayacağını, aynı kefeye konulamayacağını ifade etti.

Bugünlerde bazı öğrenci gruplarının sanal alemde kendi öğretmenleriyle ilgili hakarete varan paylaşımlar yaptığını kaydeden Koncuk, bu paylaşımları, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve bakanlık bürokratlarına gönderdiğini bildirdi.

Koncuk, öğretmenlere performans sisteminin pilot uygulamasında sorunlar yaşandığını, yaygınlaştırıldığında ise öğretmenlerin öğrenci nazarında itibarlarının yok edileceğini savundu.

Türk Eğitim-Sen olarak performans değerlendirme sistemiyle ilgili eylem kararı aldıklarını belirten Koncuk, şöyle devam etti:

"Bazıları 'Neden dava açılmıyor' diye soruyor. Öğretmen Strateji Belgesi'ne dava açılamaz. Bu belgede 'İki yıl içinde şu uygulamayı hayata geçirmeyi düşünüyorum' deniliyor. Pilot uygulamaya da dava açılamaz. Öğretmen Strateji Belgesi ile ilgili yönetmelikler yayımlandığında, performans sistemi yaygınlaştığında iptali için elbette dava açacağız. Hatta yüz binlerce dava açılacak. Değerlendirme puanından memnun olmayan arkadaşlarımız dava açacak. Çünkü subjektif değerlendirmeler sonucunda, bilgi birikimi, donanımı olmayan insanlar tarafından verilecek puanlar olduğu için yargıdan döner. Biz MEB'i şimdiden uyarıyoruz."

Performans değerlendirme sisteminin öğretmenlere uygulandığını ancak yakın gelecekte kamu yönetimi için de değerlendiren bir husus olduğunu ifade eden Koncuk, bu kapsamda 2 milyon 600 bin memurun performans değerlendirmesinin söz konusu olabileceğini kaydetti.