ANKARA (AA) - Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Kürşat Atılgan, Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) 111. Genel Kurulu'na katılmak üzere İsvçre'nin Lozan kentine gitti.

THK'den yapılan açıklamaya göre, Atılgan, 2020 Dünya Hava Oyunları'na aday ülkelerin adaylık süreçlerinin de değerlendirileceği genel kurulla ilgili değerlendirmesinde, "Lozan'da yapılacak genel kurul bizim için önemli. Toplantıda Türkiye'nin adaylığı da müzakere edilecek. ABD, en güçlü rakibimiz. Bu büyük organizasyon Türkiye'ye verilirse, çok büyük şans elde etmiş olacağız. Sadece hava sporları değil, turizm açısından da büyük bir potansiyel yakalanacak. Ekonomimize büyük katkı sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Oyunlara yaklaşık 60 ülkeden 5 bin civarında sporcunun katılacağını kaydeden Atılgan, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a dönüşümüzde konuyu bütün detaylarıyla arz edeceğiz ve kendisinin direktiflerini alacağız. Devletimizin de bu büyük organizasyonun bize verilmesi durumunda, arkamızda olacağından hiç şüphemiz yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Genel kurul bugün başlayıp, 27 Ekim'de sona erecek. FAI, aralık ayının sonunda ev sahibi ülkeyi açıklayacak.