ANKARA (AA) - Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Başkanı Mehmet Ali Bolat, "Federasyon olarak bizim amacımız, uluslararası öğrencilerin Türkiye'de bulunduğu süre zarfında hangi bölümde okursa okusun, hangi dinden olursa olsun, hangi dili konuşursa konuşsun onların yanında olmak. Bizler, misafir öğrencilere ev sahipliği yapma niyetindeyiz." dedi.

Bolat, UDEF'in Ankara ofisinin açılışında yaptığı konuşmada, federasyonunu uluslararası öğrencilere yönelik çalışmalarına Ankara ofisinin ivme kazandıracağını belirtti.

Bünyesinde 57 dernek ve 33 temsilcilik bulunduran UDEF'in 2014'te kurulduğunu bildiren Bolat, "Türkiye'deki uluslararası öğrenci sayısı arttığı için Ankara'da ofis açıyoruz. Kıbrıs'ta da derneğimizi kurduk. İl il dernek sayımızı artırıyoruz. Ankara ofisimiz de bu ihtiyaçtan kuruldu." dedi.

Bolat, UDEF'in İstanbul merkezli çalıştığını ifade ederek, federasyonun, başkentte uluslararası öğrencilerle ilgilenen devlet kurumlarıyla ilişkilerini Ankara ofisi aracılığıyla yürüteceğini kaydetti.

Dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye gelen uluslararası öğrencilerin sayısının giderek arttığını vurgulayan Bolat, "UDEF'in amacı, ülkemize gelen uluslararası öğrencilere ev sahipliği yapmak. Biz de federasyon olarak onlara Türkçe öğretmeye, ülkemize geldikleri zaman rehberlik yapmaya, üniversitelere başvurularında ve ikametgah işlemlerinde ya da ülkeye adaptasyonları konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

- "Niyetimiz misafir öğrencilere ev sahipliği yapmak"

Bolat, "Federasyon olarak bizim amacımız, uluslararası öğrencilerin Türkiye'de bulunduğu süre zarfında hangi bölümde okursa okusun, hangi dinden olursa olsun, hangi dili konuşursa konuşsun onların yanında olmak. Bizler, misafir öğrencilere ev sahipliği yapma niyetindeyiz."

Halihazırda 160 ülkede 150 binden fazla Türkiye mezununun bulunduğunu söyleyen Bolat, UDEF'in, Türkiye'ye gelen uluslararası öğrencilerle kardeşlik hukukunu tesis etmeyi hedeflediğini dile getirdi.

Türkiye'de eğitim almak isteyen öğrencilerin başvurularını rahatlıkla gerçekleştirebileceğini belirten Bolat şunları kaydetti:

"Burslu ya da kendi imkanlarıyla Türkiye'ye gelmek isteyenler için şu an başvuru şartları kolaylaşmış durumda. İnternet üzerinden başvuru sistemi Türkiye'de her üniversitede mevcut. Türkiye'ye gelmek istiyorlarsa mutlaka çok küçük bir araştırmayla UDEF'e ulaşarak, YTB'ye, Türkiye Diyanet Vakfına ulaşarak ya da Türkiye'nin yurt dışındaki STK'larına ulaşarak çok kolaylıkla bilgi alabilirler." ifadelerini kullandı.