Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Başkanı Ercan İhtiyar, 2017 yılını değerlendirdi ve Çevreye Duyarlı Organize Sanayi Bölgesinin son gelişmeleri hakkında bilgi verdi.

2017 yılının Uzunköprü’nün yatırım anlamında kısır bir yıl geçirdiğini, ancak Çevreye Duyarlı Organize Sanayi Bölgesi’nin onay alımının ilçe için çok sevindirici bir gelişme olduğunu belirten UTSO Başkanı Ercan İhtiyar, “2018 yılı OSB ve Uzunköprü’nün yılı olacaktır” dedi.

Organize Sanayi Bölgesi konusunda kısa zamanda çok yol katlettiklerini geçtiğimiz günler içerisinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından onaylanarak bölge 339 sicil numarasıyla tüzel kişilik kazandığını belirten Başkan İhtiyar, “Odamızın girişimleri ile başlatılan ve 31 Ağustos 2016 tarihinde bakanlığa başvuru yapılarak yazışmaları başlatılan Çevreye Duyarlı Organize Bölgemiz için önemli süreci kısa zamanda geride bıraktık. Uzunköprü OSB yeri olarak kesinleştirildikten sonra, gerekli yazışmaları yaparak, tüzel kişilik kazandırdık. Yatırımın bakanlık nezdinde 2018 yatırım programına girebilmesi için çalışmalara başladık ve Edirne Valimizin başkanlığında benimde başkan yardımcısı olduğum Uzunköprü OSB Müteşebbis Heyeti oluştu. Bu heyet bu projede tek söz sahibidir. Bu heyetin içerisinde çok değerli yöneticilerimiz var. Ben OSB projesinde görevimi yaptığıma inanıyorum. Elimden geleni de yapmaya devam edeceğim. Bu projenin sahibi benim. Bu proje dahil Uzunköprü’ye bir çivi çakılırsa sevinirim” diye konuştu.