TAİZ (AA) - Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr, Husileri, kontrolleri altındaki bölgelerde görev yapan 1 milyon 200 bin memurun maaşlarının ödenmesini engellemekle suçladı.

Yemen haber ajansı SABA'nın haberine göre, bin Dağr, Husilerin ülke kaynaklarının yüzde 60'lık kısmına hakim olduğunu ve bunu sivillerin öldürülmesi, aç bırakılmaları ve hukuki haklarından mahrum edilmeleri için kullandığını ifade etti.

"Darbeci milisler, hükümetin, devlet memurlarının maaşlarını ödemesine engel oluyor ve devlet gelirlerinin Aden'deki Merkez Bankasına aktarılmasına sürekli olarak karşı çıkıyor." ifadesini kullanan bin Dağr, uluslararası camiaya, gelirlerin Merkez Bankasına aktarılarak memurların maaşlarının ödenmesi konusunda Husilere baskı uygulama çağrısı yaptı.

Bin Dağr ayrıca, Husilerin kontrolündeki illerden hükümetin kontrolündeki illere göç eden memurların maaşlarının hızlı bir şekilde ödenmesi için Maliye Bakanlığına talimat verdi. Bin Dağr, kurtarılmış bölgelerdeki memurların maaşlarının her ay sonu düzenli olarak ödendiğini vurguladı.

Yemen'de yaklaşık 1 milyon 200 bin memur Kasım 2016'dan bu yana maaş alamıyor.