İdlib'de şehit düşen askerlerimizin haberlerini askeri yetkililer ve illerin mülki idare amirleri iletiyor. Evlatlarının şehadet haberini alan aileler yıkılırken, Türkiye kaybettiği evlatlarının yasını tutuyor. 33 askerimizin şehadet haberi ailelerine verildikten sonra kamuoyu ile paylaşılıyor. Şehitlerimizin büyük bir kısmı 22 ile 33 yaş aralığında. Bazıları orduya yeni katılmış, bazıları henüz yeni evli... İşte İdlib şehitlerimizin isimleri ve yarım kalan hikayeleri:

Piyade Uzman Çavuş Tolga Can Yılmaz (24) - Bursa : Piyade Uzman Çavuş Tolga Can Yılmaz'ın şehadet haberi, Yıldırım ilçesinde yaşayan ailesine, askeri yetkililer tarafından verildi. Acı haberi alan şehidin annesi Tülay Yılmaz, fenalaşırken, sağlık ekibi müdahale etti. Baba Tacettin Yılmaz'ın ise memleketi Zonguldak'ta olduğu öğrenildi. Ailenin tek çocuğu olduğu öğrenilen şehit Tolga Can Yılmaz'ın, evlenmek için para biriktirdiği öğrenildi.

Piyade Teğmen Bayram Olgun (26) - Konya : 65'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli Piyade Teğmen Bayram Olgun'un acı haberi memleketi Konya'nın Selçuklu ilçesi Tepekent Mahallesi'ndeki annesi Döne Olgun ve ailesine askeri yetkililer tarafından verildi.
Arkadaşlarım çatışıyor! Bu son traşım olur demiş
Bekar olan şehit Olgun'un yaklaşık 2 ay önce babası İrfan Olgun'un vefat ettiği ve birliğinden izin alıp babasının cenazesine katıldığı belirtildi. Şehit Olgun'un, mahalledeki berber arkadaşına tıraş olurken ''Arkadaşlarım orada çatışıyor. Ben cenaze için geldim. Belki bu son tıraşım olur'' dediği öğrenildi. 

Uzman Onbaşı Recep Bekir - Tekirdağ
Hatay Reyhanlı doğumlu Uzman Onbaşı Recep Bekir 23 yaşındaydı. Şehidimizin Tekirdağ’daki baba ocağına acı haber ulaştı. Askeri personellerin haber vermesiyle şehidin yakınları yasa boğuldu. 15 gün önce İdlib’e gittiği öğrenilen şehit Uzman Onbaşı Recep Bekir’in evine Türk bayraklı asılırken, Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı da aileye taziye ziyaretinde bulundu.

Uzman Çavuş İbrahim Tüzel  (24) / Mersin
İdlib'de düzenlenen hava saldırısında şehit olan 33 askerden Uzman Çavuş İbrahim Tüzel 24 yaşındaydı. İbrahim Tüzel'in Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan ailesine verildi. Erdemli Kaymakamı Avni Kula ile beraberindeki heyet, sabah saatlerinde, acı haberi şehit Uzman Çavuş İbrahim Tüzel'in Alibeyli Mahallesi'nde oturan babası Şuayip ile annesi Gülten Tüzel'e verdi. 7 kardeş olan Tüzel'in babaevi, Türk bayraklarıyla donatıldı. 

Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz (23) / Antalya 
 İdlib şehitlerinden Piyade Uzman Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz 23 yaşındaydı. Şehit Turgut Korkmaz'ın Antalyalı olduğu öğrenildi. Şehidin haberi Finike ilçesinde yaşayan ailesine verildi. 

Yüzbaşı Süleyman Şahin (35) - Afyonkarahisar
Şehit olan 33 askerden Yüzbaşı Süleyman Şahin 35 yaşındaydı. Şehidin acı haberi Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesindeki yakınlarına verildi. Yüzbaşı Şahin'in anne ve babasının, şehidin çocuklarına bakmak için Ankara'ya gittiği, acı haberi de burada aldıkları öğrenildi. 

Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı - Kahramanmaraş : 23 yaşındaki şehidimiz Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı Kahramanmaraş'taki evine şehadet haberi ulaştı. Beyoğlu Mahallesi'nde yaşayan Hüseyin Saygılı ve Ayşe Saygılı çiftine acı haberi yetkililer verdi. Saygılı çifti, haberle gözyaşlarına boğuldu. Ahmet Saygılı'nın şehadet haberini duyan yakınları ve komşuları da eve akın etti. Şehit Ahmet Saygılı'nın 6 kardeşi daha olduğu ve bunlardan 3'ünün de TSK'da görev yaptığı belirtildi.

Piyade Uzman Onbaşı Ali Taşöz - Kayseri
Şehidimiz Piyade Uzman Onbaşı Ali Taşöz 24 yaşındaydı. Acı haberi Kayseri'nin Develi ilçesinde bulunan baba evine ulaştı. Acı haberin alınmasının ardından şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı.
Develi Kaymakamı Murat Duru, şehidin baba evini ziyaret ederek aileye taziye dileklerini sundu.

Uzman Çavuş Güven Kurtulmuş (23)- Bitlis
Bitlisli Uzman Çavuş Güven Kurtulmuş’un şehit olduğu haberi ailesine verildi. Güroymak ilçesine bağlı Budaklı köyünde ikamet eden aile, acı haberle yıkıldı. Şehidin ilçe merkezinde yapılacak törenin ardından köyünde defnedileceği öğrenildi.

Piyade Uzman Onbaşı Batuhan Tank - Osmaniye

 Piyade Uzman Onbaşı Batuhan Tank'ın, Osmaniye'deki babaevine acı haber ulaştı. Şehit Tank'ın Kadirli ilçesi Cemalpaşa Mahallesi'nde yaşayan ailesine şehadet haberini Kaymakam Ahmet Arık, Belediye Başkanı Ömer Tarhan ile İlçe Garnizon Komutanı Asteğmen Mehmet Kutulman verdi.

6 ay önce nişanlandı
25 yaşındaki şehit Batuhan Tank'ın babası Ahmet Turan'ı yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehidin evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı, taziye çadırı kuruldu. Şehit Batuhan Tank'ın 6 ay önce nişanlandığı öğrenildi. 

Piyade Uzman Onbaşı Halil İbrahim Akkaya - Osmaniye
Piyade Uzman Onbaşı Halil İbrahim Akkaya'nın şehadet haberi, Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde oturan ailesine, askeri yetkililer tarafından verildi. Şehidin Kale Mahallesi'ndeki evine Türk bayrakları asılırken, anne Döne Akkaya ile baba Ali Akkaya, gözyaşı döktü. Şehit Halil İbrahim Akkaya'nın cenazesinin bugün Bahçe Şehitliği'nde toprağa verileceği öğrenildi. 

Uzman Onbaşı Nihat Kara - Tekirdağ
Piyade Uzman Nihat Kara’nın Tekirdağ’daki baba ocağına haber verildi. Askeri personellerin haber vermesiyle şehidin yakınları yasa boğuldu. Tekirdağ’ın Saray ilçesi Büyükyoncalı Mahallesi'nde bulunan şehidin baba ocağına Türk bayrakları asılırken, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da şehidin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Astsubay Kıdemli Çavuş Arif Akçadağ - Kahramanmaraş
Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Akif Akçadağ'ın Kahramanmaraş'taki baba evine şehadet haberi ulaştı. Şehidin babası Bekir ve annesi Serpil Akçadağ'ın Hatay'a gittiği, çocuklarının şehadet haberini de orada aldığı öğrenildi. Haberi alan şehidin yakınlarını, askeri yetkililer ile mahalle sakinleri teskin etti. Akçadağ ailesinin evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı. 

Mehmet Muhammed Akay / Mersin
Astsubay Çavuş Mehmet Muhammed Akay 21 yaşındaydı. Şehidin acı haberi baba Osman Akay'a çalıştığı Kurdali Mahallesi'ndeki tekstil atölyesinde verildi. Şehit babası aldığı acı haberle büyük üzüntü yaşarken, iş yeri çalışanları da gözyaşına boğuldu. Bu sırada ambulansta görevli doktor da gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin annesi Kezban Akay ise evladının şehit haberini, evinde öğrendi ve fenalaşınca hastaneye kaldırıldı.
Ailenin 2 çocuğundan biri olan 21 yaşındaki şehidin, göreve başlayalı henüz bir ay olduğu öğrenildi.

Uzman Onbaşı Ahmet Alpaslan (23) Bağcılar
Uzman Onbaşı Ahmet Alpaslan'ın Bağcılar'da bulunan evine Türk bayrakları asıldı, evin önüne taziye çadırı kuruldu. Şehidin babası İbrahim Alpaslan, "Vatan sağ olsun, devletimiz sağ olsun, gururluyuz, kendimizi zor tutuyoruz ama gururluyuz. Düşmanı sevindirmeyeceğiz, yeneceğiz bunları da, vatan sağ olsun. En son 2-3 hafta önce konuştuk, 'Beni merak etmeyin iyiyim' dedi." diye konuştu.

Şehit Uzman Onbaşı Alpaslan annesi Latifa Alpaslan ve kız kardeşleri Berivan ve Dilan ise evde taziyeleri kabul etti.  Şehit Alpaslan'ın ailesinin isteği üzerine İzmir'de toprağa verileceği öğrenildi.

Uzman Çavuş Ali Turgut (39) - Uşak
Uzman Çavuş Ali Turgut'un Banaz'daki ailesine acı haber verildi. Şehidin Büyükoturak köyündeki baba evine gelen Uşak Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar,  şehadet haberini TCDD'den emekli işçi baba Ahmet Turgut ve anne Sultan Turgut'a verdi. Ailenin 3 çocuğundan en büyüğü olan Şehit Uzman Çavuş Ali Turgut'un bekar olduğu öğrenildi.

Uzman Onbaşı Mehmet Orhan (25) - Adıyaman
Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Orhan'ın şehadet haberi merkez Fatih Mahallesi'ndeki babaevine gelen Vali Aykut Pekmez anne Elif ve baba Ahmet Orhan'a verdi. Şehidin ailesi ve yakınlarını, askeri yetkililer ile mahalle sakinleri ve akrabaları teskin etti. Dört kardeşi olan Mehmet Orhan'ın yaklaşık üç yıldır Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yaptığı öğrenildi.

Piyade Uzman Çavuş Adem Akın -  Tokat

 Tokatlı şehit Piyade Uzman Çavuş Adem Akın'ın (30) ailesine şehadet haberi öğle saatlerinde verildi. Tokat merkeze bağlı Uğrak köyünde ikamet eden şehidin ailesine Tokat Vali Yardımcısı Yüksel Ünal ile askeri yetkililer acı haberi verdi. Eve ve sokağa Türk bayrakları asıldı.
10 kardeşin en küçüğü olan Adem Akın’ın bekar olduğu ve babası Beytullah Akın’ı yaklaşık 20 yıl önce kaybettiği öğrenildi. Şehidin annesi Raziye Akın’ın oğlu Recep Akın’la birlikte köyde yaşadığı, şehidin 4’ü kız diğer kardeşlerinin ise şehir dışında ikamet ettiği kaydedildi.

Uzman Onbaşı Emre Baysal - Manisa

Aslen Manisalı olan Uzman Onbaşı Emre Baysal’ın Sancaktepe’deki baba ocağına şehit ateşi düştü. Şehidin nişanlı olduğu ve 50 gün sonra düğünü olacağı öğrenildi. Şehidin acılı dayısı Umut Baysal, “Allah’ım bayrağımızı indirmesin: Yüce Mevla şehitlerimizi yüceltsin” dedi.

Piyade Uzman Çavuş Osman Ak - Mersin 

Piyade Uzman Çavuş Osman Ak’ın Mersin'in Silifke ilçesindeki ailesine acı haberi Kaymakam Ersin Emiroğlu verdi. Şehidin annesi Meral Ak ve babası Muhammet Ak, şehadet haberini alınca gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Şehidin annesi Meral, babası Muhammet ve dedesi Hıdır Ak'ı, Kaymakam Ersin Emiroğlu, askeri yetkililer ile mahalle sakinleri teselli etti.

Uzman Çavuş Selman Cankara - Adana

Uzman Çavuş Selman Cankara 26 yaşındaydı. Evli ve 1 çocuk babası olan Uzman Çavuş Selman Cankara'nın şehadet haberi, merkez Sarıçam ilçesine bağlı Gültepe Mahallesi'nde oturan ailesine ulaştı. Acı haberi alan şehidin babası Adil ile annesi Hatice Cankara, büyük üzüntü yaşadı. Şehadet haberini duyan ailenin yakınları da taziye için eve akın etti. Tek katlı eve gelen zabıtalar, binaya Türk bayrağı astı.

Astsubay Muharrem Öğütçü - Bingöl

Şehit Astsubay Muharrem Öğütçü 25 yaşındaydı. Şehidin şehadet haberi Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaşayan ailesine verildi. Şehidin evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Köyde çobanlık yapan, 4 çocuk babası Ramazan Öğütçü, şehit oğluyla 3 gün önce telefonda yaptığı görüşmeyi anlattı. Öğütçü, oğluyla görüştüğü sırada çatışma çıktığını belirterek, daha sonra kendisinden haber alamadıklarını söyledi. Bir oğlunun da Kayseri'de asker olduğunu anlatan Ramazan Ögütçü, "Vatan sağ olsun" dedi. 

Tankçı Sözleşmeli Er Cuma Bağtur - Batman
Tankçı Sözleşmeli Er Cuma Batur'un, Batman'ın Sason ilçesinde oturan ailesine acı haber ulaştı. Askeri yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde aileye oğullarının şehit olduğu haberini verdi. Şehidin naaşının bugün baba ocağına getirilip, toprağa verileceği öğrenildi. 

Sözleşmeli er Birhan Er - Tekirdağ

Sözleşmeli er Birhan Er'in Tekirdağ'daki ailesine acı haber verildi. Bekir'in Ergene ilçesindeki ve Er'in Çorlu ilçesindeki ailelerine şehadet haberini askeri yetkililer verdi. Acı haberi alan şehit yakınları büyük üzüntü yaşadı. Sağlık, polis ve jandarma ekipleri şehit ailelerini teselli etmeye çalıştı. Şehitlerin ailelerinin yaşadığı evlere Türk bayrakları asıldı.

Teğmen Mustafa Bayraktar - Hatay

Şehit Teğmen Mustafa Bayraktar'ın 29 yaşında şehadet şerbetini içti. Teğmen Bayraktar'ın acı haberi Hatay'ın Antakya ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı. Bayraktar'ın Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi'ndeki baba evine Türk bayrakları asıldı. Şehidin annesi Edibe Bayraktar ve babası Yusuf Bayraktar'ın şehir dışında olduğu, eve dönmek için yola çıktığı öğrenildi. Şehit Teğmen Bayraktar, törenle toprağa verilecek.

Uzman Onbaşı Tayfun Peker - Samsun

 28 yaşındaki Uzman Onbaşı Tayfun Peker’in şehadet haberi, Samsun'da yaşayan annesine ulaştı. Şehit Uzman Onbaşı Tayfun Peker'in acı haberini, Canik ilçesine bağlı Düvecik Mahallesi'nde yaşayan annesi Menşure Gürdal’a, Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş ile askeri yetkililer verdi. Tek çocuk ve bekar olduğu öğrenilen Peker’in, anne-babasının ayrı olduğu, baba Hüseyin Peker’in İstanbul'da yaşadığı bildirildi. Evine Türk bayrakları asılan Şehit Peker’in, belli sürelerle anne vebabasının yanında kaldığı öğrenildi.

Uzman Çavuş Emin Yıldırım - Hatay

Bir diğer şehidimiz Uzman Çavuş Emin Yıldırım’ın Hatay Antakya'daki baba ocağına acı haber ulaştı.
Acı haberi alan şehidin yakınları gözyaşı dökerken, eve Türk bayrakları asıldı.
Evin bulunduğu sokağa, taziye çadırı kuruldu.

Piyade Uzman Çavuş Soner Enes Baykuş (24)/ Kahramanmaraş

24 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Soner Enes Baykuş için Onikişubat ilçesi Hacı Mustafa Mahallesi Malik Ejder Türbesi yanındaki meydanda öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Törende şehidin 6 aylık hamile olduğu öğrenilen eşi Ayşe, babası Ali, annesi Zeynep, kardeşleri Onur ve Furkan Baykuş ayakta durmakta güçlük çekti. Şehidin yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. İl Müftüsü Celal Sürgeç tarafından kıldırılan namazın ardından şehidin cenazesi dualarla mahalle mezarlığına defnedildi. Törene Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammed Güven de katıldı.