Azerbaycan askeri kuvvetlerince çatışmaların devam ettiği temas hattında Ermenilerin saldırı noktalarına yönelik düzenlenen karşı saldırı başarıyla devam ediyor. 
 

İlk belirlemelerde 6 sivilin yaralandığı belirtildi

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin savaş faaliyetini önlemek, sivil halkın güvenliğini sağlamak için Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri tüm cephe boyunca başlanan karşı saldırının başarıyla devam ettiği vurgulandı. Açıklamaya göre, karşı saldırıya askeri personel, tank birimleri, füze ve topçu birlikleri, insansız hava araçlarının desteğiyle, cephede ve savunma derinliklerinde Ermeni silahlı kuvvetlerinin çok sayıda personelinin, askeri tesislerinin ve askeri teçhizatının yok edildiği, şiddetli çatışmaların devam ettiği belirtildi. Öte yandan, Azerbaycan Başsavcılığı Ermenistan’ın saldırısı sonrası ilk belirlemelere göre 6 sivilin yaralandığı bilgisini paylaştı. 

Rusya'dan müzakere çağrısı

 Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan’ın sabah saatlerinde Azerbaycan’a düzenlediği saldırının ardından taraflara “müzakere” çağrısında bulundu. 
Ermenistan’ın sabah saatlerinde Azerbaycan sınırındaki sivilleri hedef alan saldırılarından sonra Rusya Dışişleri Bakanlığı yaşanan gerilim üzerine açıklama yaptı. Bakanlığın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Mevcut bilgilere göre Dağlık Karabağ çatışma bölgesindeki durum ani bir şekilde kötüleşti. Çatışma hattı boyunca her 2 taraf yoğun bombardımana devam ediyor. Durumu istikrara kavuşturmak için tarafları derhal ateşkese ve müzakerelere başlamaya çağırıyoruz” ifadeleri yer aldı. 

Bakan Akar: Bu alçak saldırıyı kınıyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: "Toprak bütünlüğünü koruma mücadelesinde tüm imkânlarımızla sonuna kadar Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin yanında olacağız. Ermenistan'ın bu alçak saldırısını şiddetle kınıyoruz." 

Son dakika... 

Bakan Çavuşoğlu Rusya Dışişleri Bakanı ile görüştü 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü. Görüşmede Ermenistan’ın Azerbaycan'a saldırısı ele alındı.