Çavuşoğlu, diplomatik ilişkilerin 70. yılında ikili iş birliğini görüşmek ve anlaşmalar imzalamak üzere bulunduğu Venezüella'da Devlet Başkanı Maduro ile bir araya geldi.

Görüşmede, Çavuşoğlu, Maduro'ya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye davetini "Sayın Cumhurbaşkanımız pandemiden sonra en kısa zamanda sizi Türkiye'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyacak." sözleriyle iletti.

Venezüella'daki görüşmelerinin çok faydalı geçtiğini ve iki ülke arasında çok iyi anlaşmalar imzalandığını da vurgulayan Çavuşoğlu, "Türkiye, sadece pandemi zamanında değil her zaman Venezüella'nın ve Venezuela halkının yanındadır" diye konuştu.

Çavuşoğlu ayrıca, Venezüella Devlet Başkanı Başyardımcısı Delcy Rodriguez ile de bir araya geldi.

Türkiye ile Venezüella arasında 4 anlaşma imzalandı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Venezüella ziyareti çerçevesinde Türkiye ile Venezüella arasındaki 4 anlaşmaya imza attı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Venezüella ziyareti kapsamında başkent Karakas'ta mevkidaşı Jorge Arreaza ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından müzakereleri tamamlanan bazı anlaşmaları imzaladı. Bu kapsamda Türkiye ve Venezüella arasında kültür, arşivler ve Türk kürsüsü konularında 4 anlaşmaya imza atıldı.

'İkili ilişkilerimiz daha da güçlendi'

Maduro Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye'deki kardeşlerimizle ikili ilişkilerimiz özellikle koronavirüs salgını nedeniyle insanlığın karşı karşıya kaldığı zor dönemde daha da güçlendi. Kardeşçe dayanışma, iş birliği ve derin dostluk içinde ilerliyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, dün Venezuela ziyareti sırasında hem Devlet Başkanı Maduro hem de mevkidaşı Jorge Arreaza ile bir araya gelmişti. İki ülke arasında farklı alanlarda birçok anlaşmaya imza atılmıştı.

​18 Temmuz'da Türkiye, Venezuela'ya 40 bin PCR test kiti, 100 bin maske, 35 bin koyucu kıyafet ve 200 bin eldiven de dahil olmak üzere 15 ton tıbbi malzeme bağışlamıştı. Devlet Başkanı Maduro, önümüzdeki haftalarda salgınla mücadele etmek için Türkiye’den başka bir uçağın da Venezuela’ya geleceğini duyurdu.