Koronavirüs Bilim Kurulu, toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,  açıklamalarda bulunuyor... 

"Koronavirüs istisnasız 81 ilimizde görüldükten sonra bu salgınla mücadelede yeni aşamaya geçtik. Hepimiz virüs tehdidi altındayız. Artık her birimiz aynı hassasiyeti göstermek zorundayız, dayanışma içinde olmak zorundayız. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, İzmir, Ankara gibi şehirler yurt dışı gidiş gelişleri ve sosyal temasın yüksek olduğu şehirlerdir.

İZOLASYONU HAYAT TARZI HALİNE GETİRMELİYİZ 

"Sokağa çıkma konusunda özellikle kısıtlamalar getirildi. Kısıtlamalara uyulması gelecek günlerin kaderini etkileyecektir. Bu süreçte dayanışma içinde olacağız. İzolasyon kuralını hayat tarzı haline getirmemiz gerekiyor. Bu virüs hepimizi eşit derece tehdit ediyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan tedbirlere uyulması gelecek günlerin kaderini etkileyecek."

Evde izole olması gerekenler dijital sistemle izlenecek

Bakan Koca, "Evde izolasyon edilmesi gereken hastalarımızı dijital sistemle takip edilecek. " dedi. Bakan Koca, "Önümüzdeki bir iki gün içerisinde devreye girecek. Aplikasyon geliştirildi ve hastalarımız bunu indirmek zorundalar. Burada takip ve kendi durumlarını görebilecekleri bir sisteme geçmiş oluyoruz. Bu aplikasyonu indirdikten sonra hareketliliği gördüğünde bir mesajla kendisini uyaran, evde izole olmasını hatırlatan ve devamında gerekli görüldüğünde emniyet kuvvetlerinin de devreye gireceği bir sistemden bahsediyorum. Önümüzdeki bir iki gün içerisinde İletişim Başkanlığımızda açıklamalar yapılmış olacak" dedi. 

Son dakika haberi: Bakan Koca duyurdu Corona Virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 725e yükseldi