Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce şu ifadeleri kullandı;

ERDOĞAN SEBEP ENFLASYON SONUÇ
Erdoğan’ın bir tezi vardı. Faiz sebep enflasyon sonuç diyordu. Ben İzmir’den ona yeni teorisini açıklayayım. Erdoğan sebep, enflasyon sonuçtur. 

BUNLAR HAİN DEĞİL DE NE?
TÜİK enflasyon sepetini güncelledi. Mısırözü yağı, kayısı, kuru barbunya, kiraz, yeşil soğan, üçlü kanepeyi sepetten çıkarmış. Sepetin içindeki ürünlerin ağrılığını değiştirmiş. TÜİK’e göre gıda enflasyonu yüzde 55, çok daha fazla ama yüzde 55 diyelim. Gıda enflasyonu tavan yapmışken, sen enflasyonu hesaplarken gıda enflasyonunun sepetteki ağırlığını neden düşürüyorsun. Artırman gerekirken neden düşürüyorsun? Çünkü talimat geldi ‘enflasyonu düşük göster’ diye. Bunlar hain değil de ne? Hain arıyorsanız burada! 

TÜİK YETKİLİLERİNİ YARGININ ÖNÜNE ÇIKARACAĞIZ
Alkollü içecekler ve tütün; ağırlığı 4,88 iken 4,30’a düşmüş. Ya tavan yapmış tütünde fiyatlar sen ağırlığını düşürüyorsun. Konut, elektrik var, ev kirası var, doğal gaz var. Uçmuş her şeyin fiyatı. 15,36 iken 14,11’e düşürüyorsun. Bu hainliktir. Bunlar yargılanmalıdır. Memleket Partisi’nin iktidarında halkımıza yalan söylediği için yatırımcının doğru yatırım yapmasını engellediği için bu TÜİK yetkililerini yargının önüne çıkaracağız.

ZAMDAN İNDİRİM YAPTILAR
Türkiye’de zam şampiyonu elektriktir; yüzde 69,97 ile. Yani muhalefet partilerine gerek yok. Faturalar muhalefet partisi zaten. Elektrik fiyatlarına yüzde 50 zammı önce 150 kw saat dediler sonra 210 kw saate çektiler. Zamdan indirim yaptılar. 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK FAİZCİSİ ERDOĞANDIR
Politika faizi 18 iken hazine 17 ile borçlanıyor. Politika faizini 14’e düşürdün de hazine niye 24 ile borçlanıyor. Bankaların kârı yüzde 57,4 karı atmış. Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük faizcisi Erdoğan’dır. 

BU ERDOĞAN’IN SAYAÇLARINI BİZ SÖKECEĞİZ
Çocukluğumuzda gördüklerimizi tekrar görür olduk. Bayat ekmek kuyruklarını, benzin kuyruklarını tekrar görüyoruz. Türkiye’de faturalar artık kirayı geçti. Sayaçları kimse görmek istemiyor. Memleket Partisi olarak milletimize söz veriyoruz. Bu Erdoğan’ın sayaçlarını biz sökeceğiz. Bu muhalefetle de bu iş olmaz.

GIDA ÜRÜNLERİNDEKİ KDV’Yİ KALDIRIN
Enerji güvenliğimiz kalmadı. 20 yılın sonunda geldiğimiz noktaya bakın. Enerjide dışa bağımlılık oranımız yüzde 70,1. Gıda güvenliğimiz kalmadı. Arpayı, buğdayı, mısırı dışardan alıyoruz. Rusya amonyum nitratın ihracatını yasakladı. Benim çiftçime lazım dedi. Bizdekiler tarımı hiçbir zaman stratejik bir sektör olarak görmedi. Param var alırım diyorsun. Alamazsın çünkü zaman gelir satmazlar. Gübre, ilaç buzağı ithal. Her şey ithal. Milletimizin raflardaki pahalılıktan bir nebze olsun kurtulması için gıda ürünlerindeki KDV’yi kaldırmaktan başka çare yok. 

DİN SATANLAR BİLİM, HIRSIZLIK YAPANLAR HUKUK İSTEMEZ
Söylediği lafa bak. Açtığım her davayı kazanıyorum diyor.  Bir insan, bir cumhurbaşkanı bunu söylüyorsa, biraz utanması olan bir insan utanır.  Ne demek açtığım her davayı kazanıyorum. ‘Ben hakimlere talimatı veririm her davayı kazanırım’ demek. Biz dava açamıyoruz, dava! Küfrediyorlar bize. Polis diyor ki bulamadım. Savcı takipsizlik veriyor. Açtığım her davayı kazanıyorum demek, hukuka inanan bir insanın bundan utanması lazım. Ama şunu bilmenizi istiyorum. Silah satanlar barış, ilaç satanlar sağlık istemez. Din satanlar bilim, hırsızlık yapanlar hukuk istemez.

1557 GÜN TUTUKLU OLUR MU BİR İNSAN?
AHİM kararlarını tanımıyorum diyorsun. Nasıl tanımazsın. Yasa yapmışsın kanun değiştirmişsin. Bunlar bağlayıcı kararlardır. 1557 gündür tutuklu Osman Kavala. 1557 gün tutuklu olur mu bir insan? Ya hükümlü olur ya serbest kalır. Bu doğru değil! Hukuk hepimize lazım. Erdoğan’a da lazım, bana da size de herkese lazım. 

BENCE LİDER DEĞİLSİN ÇAKMASIN ÇÜNKÜ
Tüm bunlar olurken mantık bilmediği, bilime inanmadığı için söylediğinin ne kadar mantıksız olduğunu kendi de idrak edemiyor. Bir gün dünya lideriyim diyor. Başka bir gün faiz lobisi diyor. Başka bir gün dış güçler diyor. Sen dünya lideriysen dış güçler, faiz lobisi sana ne yapabilir ki! Ya lider değilsin ya dış güçlerle ilgili yalan söylüyorsun. Bence lider değilsin. Çakmasın çünkü!

İMAM ALIRKEN BİLE TORPİL YAPIYORLAR
Aynı ilin iki milletvekili müftüye ‘şu imamı al’ diye yazı yazıyor. İmamı alırken bile mülakatta torpil yapıyorlar. Akıl ve bilimi mutlaka konuşmalıyız. Öncelikli sektörlerimizi, tarımı, tarıma dayalı sanayiyi, turizmi, savunma sanayiyi bunları siyasetin gündeminde tutmalıyız. 

GENÇLER BU TOPRAKLARDAN GÖNLÜNÜZÜ KOPARMAYIN
Hekimlerimiz, pilotlarımız, hemşirelerimiz, gençler yurt dışına gidiyor. Gençlerimize şunu söylemek istiyorum. Çocuklar yurtdışına gidin ama staj için gidin, eğitim için gidin. Bu topraklardan gönlünüzü koparmayın. Zengin toprakların yoksul çocukları olmayacağız. Üreteceğiz hep birlikte. Umutlarınızı yeniden yeşertin. Memleket partisine üye olun.