Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsviçre Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis’in daveti üzerine İsviçre’ye resmi ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Çavuşoğlu, başkent Bern'de mevkidaşı Bakan Cassis ile ikili görüşme gerçekleştirdi. İkili görüşmenin ardından heyetlerarası görüşmeye geçildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz’le ilgili gelişmelere ilişkin, “Gerginlik arttı. Gerginliğin sorumlusu Türkiye değil Yunanistan’dır. Biz faaliyetlerimizi başlatmak için 2018 yılına kadar sabırla bekledik. Yunanistan’ın Mısır’la anlaşması iyi niyetle bağdaşmaz. Oruç Reis gemimize taciz gibi adımlar karşılığını alır” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BAE ve İsrail anlaşmasına ilişkin, “Bu anlaşmayı desteklemek mümkün değildir. Anlaşmanın amacı sözde Yüzyılın Anlaşmasını desteklemek için ABD’nin öncülüğünde yapılmıştır. Anlaşma 2 devletli çözümü adeta ortadan kaldırmaya yöneliktir. BAE, tek taraflı bir şekilde Arap barış inisiyatifini ortadan kaldırmaya çalışıyor. BAE yönetimi yıllardır Filistin yönetimi zayıflatmak için her türlü oyunu çevirdi. Bazı Arap ülkelerine de Filistin konusunda baskı yapan bir ülke. Kendi çıkarları uğruna Filistin davasına ihanet ettiğini açık ve net bir şekilde söylüyoruz" dedi.