Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'deki müslümanların toplantısına video konferansla katıldı

Cumhurbaşkanı Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Amerika Müslüman Cemiyeti'nin 23. yıllık kongresinin başarılı geçmesini diliyorum. Bu sene insanlık olarak büyük bir sağlık krizi ile mücadele ediyoruz. Şimdiye kadar 1.5 milyonun insanın hayatına malolan salgın dalgalar halinde yayılmaya devam ediyor. Salgın ile mücadelemizi kararlılık ile sürdürüyoruz.

156 ÜLKE VE 9 ULUSLARARASI KURULUŞA TIBBİ MALZEME GÖNDERDİK

Hiçbir ayrım yapmadan ülkemizden talepte bulunan 156 ülke ve 9 uluslararası kuruluşa tıbbi malzeme ve teçhizat gönderdik. Filistin'den Somali'ye, Yemen'den Libya'ya, Arakan'dan Afganistan'a, Gine'den Lübnan'a, Pakistan'a kadar gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimize yardım eli uzattık.

İSLAM DÜŞMANLIĞI VİRÜSÜ İLE DE MÜCADELE ETMEK ZORUNDA KALDIK

Bu sene sadece Kovid-19 virüsüyle değil ondan daha hızlı yayılan İslam düşmanlığı virüsü ile de mücadele etmek zorunda kaldık. DEAŞ veya FETÖ'den hiçbir farkı olmayan ideolojik fanatizmin daha fazla zemin kazandığını, hatta devlet başkanı seviyesinde teşvik edildiğini görüyoruz.

FRANSA VE BATI'DAKİ İSLAMOFOBİYE SERT TEPKİ

Son günlerde Fransa'da fikir özgürlüğü adı altında peygamberimize yönelik alçaklıkları sizler de yakından takip ediyorsunuz. İslamofobi, devlet politikalarına yön veren bir akıma dönüştü. Birçok ülkede inancından dilinden adından veya kılık kıyafetinden dolayı müslümanların ötekileştirilmesi artık sıradan hale gelmiştir.

İNSANLIK DÜŞMANLARININ BU KADAR PERVASIZLAŞMASININ EN BÜYÜK SEBEBİ...

Bizim mukaddes değerlerimize yönelik her türlü saldırıyı fikir ve basın özgürlüğü parantezine alırlarken, kendileriyle ilgili en küçük bir eleştiriye dahi tahammül gösteremiyorlar İslam ve insanlık düşmanlarının bu kadar pervasızlaşmasının en büyük sebebi, Müslümanların içinde bulunduğu atalet ve gaflettir. Müslümanlar sadece ekonomide, siyasette, savunmada, diplomaside değil, en çok da kendi aralarında ayrılığa düşmüş durumdadır