Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hayatımın her safhasında olduğu gibi milletimize hizmet yolunda da annemin duasını daima yanımda hissetme bahtiyarlığıyla, annelerimizin, bizim istikbalimizin, birlik ve beraberliğimizin en önemli mimarları olduklarını vurgulamak istiyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 Mayıs Anneler Günü münasebetiyle mesaj yayınladı. "İlk duacımız, ilk hamimiz, merhameti ve şefkati en çok kendilerinden gördüğümüz, sığınağımız, korunağımız olan annelerimizin, Anneler Günü’nü kutluyorum" ifadesini kullanan Erdoğan, annelerin, dünyaya gelip ilk çığlığı attığımız andan son nefesimizi verdiğimiz zamana kadar bizler için güvenli bir liman, huzurlu ev ve şefkatli bir yuva olduğunu belirtti. Annenin her insanın sırrı, sırdaşı, dostu, arkadaşı olduğunu kaydeden Erdoğan, "Evlatlarının mutluluğu, geleceği için kendilerini feda eden, yemeyip yediren, gezmeyip gezdiren annelerimizin üzerimizdeki haklarını asla ödeyemeyiz. İlk adımı atarken de, iş hayatına atılırken de arkamızda, bizi cesaretlendiren, hayata hazırlayan, iyiye yönlendirip kötülükten, kötülerden uzak tutmaya çalışan annemizi buluruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Cennet anaların ayakları altındadır" sözü doğrultusunda kendilerini baş tacı kabul ettiğimiz annelerin, bizler için bereket, dua ve ilk öğretmen olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hayatımın her safhasında olduğu gibi milletimize hizmet yolunda da annemin duasını daima yanımda hissetme bahtiyarlığıyla, annelerimizin, bizim istikbalimizin, birlik ve beraberliğimizin en önemli mimarları olduklarını vurgulamak istiyorum. Sevgiyi, saygıyı, şefkati, anne babaya hürmeti kendine şiar edinen bir millete, hiç kimsenin zarar veremeyeceğine inanıyorum. Ömürlerini ailelerine vakfeden, her daim hürmetlerin en büyüğünü hak eden annelerimizin, Anneler Günü’nü kutluyor; ahirete irtihal etmiş tüm annelerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum.”