Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'Enerji Projeleri Açılışı'nda konuşuyor. 

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle: 

Toplam yatırım bedeli 1.37 milyar dolara ulaşan 4 enerji tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum.

Göreve geldiğimizden bu yana doğalgaz dağıtımına yaptığımız yatırımları 27 milyar liradır. Bugün doğalgaz konforundan yararlanan nüfus 68 milyondur.

2020'de de doğalgaz yatırımlarımıza ara vermedik. 39 ilçe ve beldemizi doğalgaza kavuşturduk. 2021'de de yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz.

İmam Şafi Hazretlerine atfedilen veciz bir söz: Allah yolundaysan koş, zor geliyorsa hızlıca yürü, o da zor geliyorsa sadece yürü. O da olmuyorsa sürün, fakat asla geri dönme. Biz de yolda çıktığımız zorluklara aldırmadan 18 yıldır kararlılıkla yürüyoruz. Ülkemizi hedeflerimizle kucaklaşmak için gece gündüz demeden ter döküyoruz. 

Bugüne kadar birçok engelin üstesinden geldik. Cumhuriyet mitinglerinden Gezi olaylarına, 15 Temmuz'a kadar çeşitli saldırılara uğradık. 80 senedir Türkiye'nin başına musallat olan takoz muhalefetle de mücadele ettik. asrın projesi Marmaray'yı engellemeye kalktılar. İstanbul Havalimanı'nın inşaatından vazgeçirmek için sokak şiddeti dahil her provokasyonu denediler.  Vatan yansa ateşinde ısınacak kadar gözü kararmış bu güruha rağmen hamdolsun Türkiye'ye Cumhuriyet tarihinin en başarılı 18 yılını yaşattık. Sadece yatırımlarda değil, diplomaside, demokraside, özgürlüklerde de sessiz bir devrime imza attık. Biz muhalefet gibi yalan ve iftirayla günü kurtarmaya çalışmıyoruz. Türkiye'nin krize, kaosa sürüklenmesini umanlara inat Türkiye'yi aydınlık bir geleceğe hazırlıyoruz. 

Salgın döneminde de asla rehavete kapılmadık. Her alanda projelerimize hız verdik. 

Bağımsız enerji, güçlü Türkiye diyerek yerli kaynaklarımıza dayalı bir enerji sektörü kurmayı amaçlıyoruz.