3.5 saat süren kabine toplantısı sonrasında canlı yayında açıklamalarda bulundu., Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye dünyada salgın sürecini tüm boyutlarıyla, başarıyla yürüten ülkelerin ilk sırasında yer alıyor. Aşı karşıtı olumsuz kampanyaların hiçbiri ilmi ve akli bilgilere dayanmıyor. Salgın döneminde verdiğimiz desteğin 196 milyar liraya ulaşmasını bekliyoruz. Toplumsal bağışıklık elde edilene kadar hep birlikte temizlik- mesafe ve maske başta olmak üzere kurallara uymaya devam etmeliyiz. Salgın döneminde milletimizin her kesimine destek olduk.Kullandırılan ve tüm ertelenen krediler ile 524 milyar liralık bir kaynağı harekete geçirdik. Bu sayede ihtiyaç sahibi vatandaşımızından üreticiye kadar kimseyi yalnız bırakmadık. Hem alım yaptığımız ürünlerin kapasitesini genişlettik hem de çiftçimizin yüzünü güldürdük. Tarımda kuraklığa karşı gerekli tedbirleri aldık.Tüm vatandaşlarımıza, 18 yaş üzerindeki herkese, aşı randevularını bir an önce alarak kendilerini ve sevdiklerini bu musibetten korumaları çağrısında bulunuyorum.Salgın ve kuraklık nedeniyle durumu istismar ederek fiyatları yükseltmek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Dünya küçülürken biz 2020 yılını büyümeyle kapattık. Sanayi üretiminde de olumlu gelişmeler yaşanıyor. Yılın tamamını ise orta vadeli hedef olan 5,8'in üzerinde bir büyümeyle kapatacağımız anlaşılıyor.

Emekli maaş ve ikramiyeleri bayramdan önce hesapda olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emeklilerimizin aylıklarını ve bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesi ödeyeceğiz.  İkinci çeyreğe ilişkin, baz etkisinin de devreye girmesiyle yüzde 20 civarında bir büyümeye etki ediyor. İhracatta her ay yeni bir rekora imza atarak ilerliyoruz. Güçlü ihracat performansı, düşen altın ithalatı ve turizmdeki toparlanma ile birlikte cari açığın gerilemesini bekliyoruz. Aldığımız tedbirler ve ekonomideki canlanma ile birlikte istihdamı artırmayı hedefliyoruz.Kadın ve genç istihdamı başta olmak üzere iş gücü istihdamını artırmak istiyoruz. Emekli ikramiyelerini ve maaşlarını bayram öncesinde ödeyeceğiz. Toplamda 38 milyar liralık bir ödeme gerçekleştireceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:"Enflasyonla mücadeleyi destekledik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan:"Akaryakıtta ÖTV indirimleri yaparak fiyatların yükselmesini engelledik. Tüm sektörlerde vergi indirimleri yaparak enflasyonla mücadeleyi destekledik. Birileri vergilerin yüksek olduğunu söyliyor. OECD ülkelerine baktığımızda bunun yalan olduğunu görüyoruz. Döviz kurunda yaşanan dalgalanmaların vatandaşa yansımasını en aza inmesi için gerekli önlemleri aldık. Bugün mazotta 2 lira, benzinde 2,5 lira ÖTV almamız gerekirken mazotta 73, benzinde 83 kuruş ÖTV alıyoruz." Şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan :"FETÖ'yü kökünden kazıma çalışmalarına da kararlılıkla devam ediyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan:  Yurt içinde saklanan kripto FETÖ'cülerin önemli bir kısmını belirleyerek kamudan ve toplumdan temizledik. Bu mücadelenin uzun solukklu olduğunun bilinciyle FETÖ'yü ortadan kaldırma çalışmalarına devam edeceğiz. Yurt dışındaki örgüt mensuplarına yönelik çalışamalarda, bugüne kadar 100'ün üzerinde birçok kişinin Türkiye'ye getirildiğini söyleyebiliriz. Selahaddin Gülen ve Ahmet Yiğit, İsmail Okkalı, FETÖ'nün PKK ile ilişkisini sağlayan Gürbüz Sevilay, ülkemize getirilen isimlerden bazılarıdır. MİT, son olarak FETÖ'nün Orta Asya Genel Sorumlusu Orhan İnandı'yı ülkemize getirdi.