ABD ile Tükiye cumhuriyeti arasında varılan Barış Pınarı antlaşması sonrasında ABD başkan yardımcısı Pençe'in konuşmasında sürekli Tampon Bölge kelimelerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERdoğan Erdoğan'dan Kinayeli cevap geldi. Recep Tayyip Erdoğan Donald Trump ile yaptığı görüşmeyle alakalı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Tampon Bölge ifadelerine karşılık büyük harflerle GÜVENLİ BÖLGE olarak büyük harflerle paylaştı.

Türkiye ile ABD arasında yapılan toplantı sonrası açıklamalar yapıldı. Antlaşma gereği kurulacak güvenli bölgeyle alakalı olarak Cumhurbaşkanı REcep Tayyip Erdoğan'dan dikkatleri üzerine çeken bir Twitter paylaşımı geldi. ABD başkan yardımcısı Pence konuşmalarında ısrarla ateşkes ve güvenli bölgeden bahsetmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Donald Trump'a verdiği cevapta büyük harflerle GÜVENLİ BÖLGE ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Donald Trump'ın yardımcısı Mike Pence liderliğinde gerçekleşen heyetler arası buluşma sonrası Türkiye'nin gerçekleştirdiği Barış pınarı harekatı'na 120 saatliğine ara verildi. Bu süreçte terör örgütü YPG/PKK'nin bölgenin güneye inmesi kararı alındı. ABD başkan yardımcısı Pence yaptığı açıklamada bu anlaşmanın Suriye'de bulunan Kürt vatandaşların ve Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarına olacağını belirtti.