SİBER DOLANDIRICILIK SORUŞTURMASINDA 13 KİŞİ TUTUKLANDI

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürütülen soruşturma kapsamında, farklı yöntemler kullanarak vatandaşları dolandırdığı ve haksız kazanç elde ettiği belirlenen 49 kişiden oluşan suç örgütüne yönelik 18 Mart’ta 12 ilde eş zamanlı operasyon düzenlemiş, baskınlarda 47 kişi yakalanmıştı.

Yaklaşık 5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından yapılan operasyonlarda yakalanan şüphelilerin emniyette yapılan sorgulamaları sonucunda 9 eylemin 6'sında mağdurlardan 4 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Şanlıurfa’da bulunan ve ülke genelinde gerçekleşen çok sayıda dolandırıcılık eyleminde para trafiğini sağlayan örgüt lideri C.Y., hesap temini sağlayan ve yöneten İstanbul sorumlusu M.Ş., yine Şanlıurfa’da bulunan ve paraların şebekenin üst yöneticilerine aktarılmasını sağlayan saha sorumlusu Y.Y., şebekenin Edirne sorumlusu olduğu belirtilen S.Ç. ile mağdurlardan gelen paraların aklanması ve bankalar üzerinden çekilmesini sağlayan toplam 13 şüpheli tutuklanarak cezaevine konuldu.

Şüphelilerden 25’i savcılık talimatları doğrultusunda ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 11 kişi hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.