Muharrem İnce açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

"Böyle adliye koridorlarında uğraşıyoruz. Geçtiğimiz aylarda bir savcı benim için siyasi yasak istemişti bugün de geldik. Erdoğan bir açıklamasını sizlere hatırlatmak isterim. “Açtığım bütün davaları kazanıyorum.” demişti. Bu yargıya talimat demektir. Bugün de talimatla ifademi almak istediler. Ben de dedim ki talimatla karar veren bir yargıya talimatla ifademi vermem. Asıl mahkemesinde Uşak’ta bu ayın 22’sinde gidip ifademi orada vereceğim. İfademi burada vermedim. 

Erdoğan bana “eşek” dedi, “cahil” dedi ,“edepsiz” dedi. Hepsini dedi. Ben de ona cahil dedim. Onun için burada yargılanıyoruz. Sözümün arkasındayım. Erdoğan bir cahildir. “Faiz sebep, enflasyon sonuç.” diyen bir adam ekonomi cahilidir. 1071’de Malazgirt’te Romen Diyojen’in toplarla gülle attığını söyleyen bir adam tarih cahilidir. O yıllarda top yoktu. 
Türkçe’den, tarihten, coğrafyadan, ekonomiden cahildir. Bu bir durum tespitidir. Ben bunu yaptım. Aynı şeyleri o bana söylüyor bir şey olmuyor. 

2001 yılında yazılmış bir kitaptan alıntı yapıyorum. Kitaptan alıntı yaptığım için mahkeme bana ceza veriyor. Erdoğan bana “FETÖ’cü” diyor hiçbir mahkeme kılını kıpırdatmıyor. Yargılanmak beni üzmez ama yeter ki adil olsun. Bu hakimler bu savcılar bilmelidir ki; dolar 14 TL ise benzin 15 TL ise bu hakimlerin, bu savcıların bunda payı vardır. Çünkü adil kararlar vermedikleri, Türkiye’nin itibarını düşürdükleri, Türkiye’ye yabancı yatırımcı gelmediği için bu adliyelerin payı vardır. Talimatla karar verdikleri için Erdoğan ağzına geleni herkese söyleyecek. “Terbiyesiz” diyecek, “şerefsiz” diyecek, hepsini söyleyecek. Ona biz laf söylediğimiz zaman “ben Cumhurbaşkanıyım bana söyleyemezsiniz.” 

Bunları yeneceğiz. Bizi kimse sindiremez. Korkumuz falan da yok. Ölümden öte köy, Silivri’den öte mahpushane yok. Türkiye’de demokrasi mücadelesini vermek için var gücümüzle çalışacağız. Söylediklerimin arkasındayım. Ayın 22’sinde geçmişte söylediklerimi mahkemede tekrar edeceğim."