Yeni Anayasa ile gündemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “ Yeni Anayasayı tarihi atılımlarının üzerine inşa edilecektir” dedi.
Gündeme gelen konular ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan: "Artık bu ülke, Taksim'deki bir Gezi olayını yaşamayacak ve yaşatmayacaktır” dedi
Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz öğrenci misiniz yoksa siz rektörün odasını basmaya kalkışan, orayı işgale kalkışan terörist misiniz? Ülkemize husumeti politikalarının merkezine yerleştiren güçlere ve onlardan cesaret alan terör örgütlerine karşı kararlı duruş sergiliyoruz" dedi.
Erdoğan’dan Muhalefet Eleştirisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 22 Milyarlık desteği çiftçilerimize vermiştik bu yılda 24 milyarlık destek verdik. Yaptığımız destekleri yok sayıyorlar. Bu adamcağızın kalbi mühürlenmiş” dedi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’ye yaptığı eleştirilerine devam etti:” Yalan iftira furyası almış başını gidiyor. Yerli milli sorunun değil çözümün parçası olan bir muhalefet ümit ediyorum. CHP, 7/24 açık bir yalan partisine, başındaki zat da 7/24 yalan söyleyen bir adamcağıza dönüşmüştür” dedi.