Ateşkes anlaşmasını yüzlerce kere ihlal eden Ermenistan, sınır tanımaz saldırganlıklarını bu sabah saatlerinde de ihlal ederek Azerbaycan’ın sınır hattında bulunan Azerbaycan askeri noktalarına ve sivil yerleşim alanlarına saldırdı ve  sivillerin yaşamını yitirmesine sebep oldu. 

Azerbaycan Ordusu, Ermenistan'ın saldırısına anında karşılık vererek işgal altındaki 7 köyü  geri aldı ve şiddetli çatışmalar devam ediyor. Azerbeycan ordusu, Ermenistan ordusunun çok sayıda askeri hedefini ve mühimmatını da imha etti. 

"Öz topraklarımızı savunuyoruz, geri alıyoruz"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Milli Güvenlik Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, "Bizim kimsenin toprağında gözümüz yoktur. Biz öz topraklarımızı savunuyoruz. Ve işgal altında ki öz topraklarımızı geri alacağız. Ordumuz ne talep etse yerine getireceğiz. Yaşasın Azerbaycan ordusu, yaşasın Azerbaycan  halkı” dedi. 

"Taraflı algı yaratılıyor"
Azerbaycan’a saldıran Ermenilere verilen yanıt dünya kamuoyunda geniş yer buldu. Ancak Ermeni diasporası ve Ermenistan yanlısı ülke ve basın organları Azerbaycan’ın  Karabağ'ı işgal etmek için saldırdığı algısı yaratmaya çalışıyor. Aliyev, "Dünya kamuoyu bilsin ki biz öz topraklarımızı müdafaa ediyoruz. Yaratılmak istenen algı tamamen taraflıdır. Ateşkes anlaşmasını defalarca ihlal eden Ermenistan işgal ettiği Türk yurdu Karabağ topraklarından çekilmediği sürece geri adım atılmayacaktır" diye konuştu. 

Erdoğan Aliyev'i aradı ve "Azerbaycan'ın yanındayız" dedi 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Aliyev’i telefonla aradı ve başsağlığı diledi. Türkiye’nin Azerbaycan’ın yanında olduğunu bir kez daha belirtti. Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ile birlikte Türkiye’den birçok destek açıklaması da gelmeye devam ediyor. 

Binlerce Azeri Türk'ünü katletmişlerdi 
Bölgede Ermenistan'ın tarih boyunca süren Türk düşmanlığı ve sınır tanımazlığının artık savaşı başlattığı ifade ediliyor. 30 yıl önce de aynı duygu ve düşüncelerle bir sabah ansızın Karabağ’a saldırıya geçen Ermeniler silahsız, savunmasız yaşlı, kadın, çocuk demeden binlerce Azerbaycan Türk’ünü vahşice katletmişlerdi.

7 köy işgalden kurtarıldı
Bu sabahki saldırı ile o günleri hatırlatan Ermenilere, Azerbaycan misliyle karşılık vererek, 30 yıl önceki Azerbaycan olmadığını da göstermiş oldu. Azerbaycan ordusunun şu ana dek 7 köyü işgalden kurtardığı belirtildi. Karabağ'ın tamamı özgürleşene kadar da savaşın süreceği görülüyor. 

Sosyal medyada da savaş yaşanıyor
Ermenisan yanlıları, dünyaya Azerbaycan'ın Karabağ'ı işgal etmeye çalıştığı algısı yaratmaya çalışıken, Azerbaycan ile ilgili gerçeklerin sosyal medyada paylaşılması ve dünyaya duyurulması da büyük önem taşıyor. Bu anlamda sosyal medyada da bir algı savaşı başlamış durumda... 

Azerbaycan halkı tek vücut savaşıyor
30 yıl önce Ermeniler tarafından işgal edilen Karabağ’ı diplomatik yollarla geri vermek istemeyen Ermenistan, diplomasi yerine saldırganlığı seçtiğini tüm dünyaya gösterirken, Azerbaycan halkı tek vücut halde öz topraklarını geri almak için savaşıyor...