Türkiye’nin sınırlarını korumak için başlattığı harekâtta Finlandiya’dan sonra Norveç’te silah satışını durdurduğunu açıkladı. Finlandiya Türkiye ve savaşa katılan herhangi bir devlete asla silah ihracatı yapılmayacaktır, diye belirtmiştir.
 
Norveç Dışişleri Bakanlığından Açıklama Yapıldı

Norveç Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Türkiye’nin Suriye’ye yönelik yaptığı harekâttan dolayı silah satışının durdurulduğu bildirildi. Norveç Dışişleri Bakanlığından ayrıca durumun son derece karmaşık olduğu belirtilirken, durumun her an değişmesi sebebiyle silah satışının durdurulması yönünde adım atıldığı belirtildi.
Finlandiya’da Askıya Almıştı

Finlandiya Başbakanlığı tarafından açıklanan durumda Türkiye’nin yaptığı harekât ile ilgili olarak “krizin derinleşmesine yönelik bir adım olduğu” belirtildi. Silah satışına yönelik herhangi bir olumlu durumun gerçekleşmeyeceği, Suriye’deki insani durum açısından endişeleri belirtildi. Finlandiya Başbakanı Rinne sözlerine “Türkiye’ye asla silah ihracat lisansının verilmeyeceğini keskin bir dille aktardı.
Finlandiya’dan sonra Norveç’in de Türkiye’ye yönelik silah ambargosu koyması diğer ülkelerin de aynı şekilde bir ambargo yoluna gidip gitmeyeceği merak konusu oldu.