Adana`da YKS`nin 2. oturumu olan Alan Yeterlilik Testi`ne (AYT) girecek olan bazı adaylar sınava polis tarafından son anda yetiştirildi.

Adana İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek adayların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için hem trafik hem de diğer polislerin ana cadde ve bulvarlarda görev alarak sınava girecek adaylara yardımcı olması talimatı verdi. Bu talimat üzerine polis, dün olduğu gibi bugün de zor durumda kalan adayların imdadına yetişti. Dün 83 adayı sınava yetiştiren polisler, bugün de boş durmadı. Yanlış okula gelen Ramazan Solmaz (18) isimli öğrenci, trafik polisi tarafından kask takılarak sınava gireceği okula yetiştirildi. Solmaz, polise teşekkür ederek, "Hayatımda unutmayacağım bir iyilik yaptınız. Siz olmasanız bir yıllık emeğim boşa gidecekti" dedi. Solmaz`ın yanı sıra birçok aday da sınava yetiştirildi.

Trabzon'da Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) ikinci oturumuna giren olan bir öğrenci, sınav öncesi okul önünde kimliğini kaybedince yardımına yunus ekipleri koştu.

Kahramanmaraş'ta polis ekipleri, çeşitli nedenlerden dolayı YKS sınavına yetişemeyen 35 öğrenciyi sınava yetiştirdi.

Samsun`da ehliyetle geldiği için sınava alınmayan genci motosikletle nüfus müdürlüğüne götürerek nüfus bilgisi kağıdı almasını sağlayan motosikletli trafik polisi genci son saniyede sınava yetiştirdi.

Samsun`da Canberk Balaban adlı genç, Yükseköğretim Kurumları Sınavı`na (YKS) girmek için Sema Cengiz Büberci Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi`ne geldi. Yanında kimlik yerine ehliyet getiren Canberk Balaban, kendisine ehliyetle sınava alınamayacağını söylenince çaresiz ne yapacağını şaşırdı. Kapıların kapanmasına 7 dakika kala okulun bahçesindeki polislerin yanına koşan Canberk Balaban, ehliyetle geldiğini, ancakeihliyetin geçerli olmadığını söyleyip nüfus müdürlüğüne gidip evrak alması gerektiğini söyleyerek polisten yardım istedi. 

Bu sırada Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü`nde görevli Şahin diye adlandırılan motosikletli trafik polisi Halil Gökmen Canberk Balaban`ın yardımına koştu. Halil Gökmen motosikleti ile Canberk Balaban`ı İlkadım İlçe Nüfus Müdürlüğüne götürerek burada kimlik belgesi çıktığı alıp yine motosikleti ile sınavın yapılacağı okula yetiştirdi. Canberk Balaban trafik polisin sayesinde okulların kapısının kapanmasına son saniyeler kalan sınava yetiştirilerek bir yıllık emeği boşa gitmemiş oldu.

Geç kalan Eskişehirli öğrencileri polis yetiştirdi