Erkek arkadaşının evinde ölü bulunan anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ın ölmeden önce farklı tarihlerde çektiği ve sosyal medya hesabından paylaştığı görüntüler ortaya çıktı. 
Anestezi teknikeri Ayşe Karaman (25), 29 Temmuz'da erkek arkadaşı Uzman Dr. Ö.T.'nin (46) Ankara'da Çankaya ilçesi Dikmen Mahallesi'ndeki evinde ölü bulunmuştu. Olay yerinde çok sayıda şırınga ve ilaç bulunurken, şüpheli ölümle ilgili soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Ramazan Hançer'in yürüttüğü soruşturma sonunda Ö.T. hakkında "tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle iddianame hazırlanmıştı. Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame kabul edilmişti. 

Ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen sanık Ö.T., olayın bir cinayet olmadığını, bir intihar olduğunu öne sürerken, Ayşe Karaman'ın ailesi ise kızlarının intihar etmek için hiçbir nedeninin olmadığını, hayat dolu olduğunu ifade etmişti. AyşeKaraman'ın ölmeden önce farklı tarihlerde çektiği ve sosyal paylaşım sitesi Instagram üzerinden paylaştığı bazı görüntüler ortaya çıkmış, görüntülerde Karaman'ın sık sık otomobilde çalan şarkılara eşlik ettiği ve bunları paylaştığı görülmüştü.

3 yıl 4 ay hapis cezası verildi

Anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ın ölümüne ilişkin görülen son duruşmada sanık Ö.T.'ye "bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olma" suçundan  3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.