Türkiye'deki bir televizyon kanalına canlı bağlantıda gözyaşları içinde anlattıkları yürekleri dağladı. İsveç'ten özel uçakla Türkiye'ye getirilen ve tedavi altına alınan Emrah Gülüşken'in kızı Leyla Gülüşken'in Türkiye'deki bir televizyon kanalına canlı bağlantıda gözyaşları içinde anlattıkları yürekleri dağladı. Leyla Gülüşken, "Eskiye göre gayet iyi durumu, şu an tedavisi devam ediyor. Şu anda babamın orada olmasından dolayı çok mutluyum. Hem babamın hem kardeşlerimin güvende olduklarını biliyorum en azından. Babamın tedavisi sürüyor ve kısa zamanda iyileşeceğine inanıyorum tabii bu süreçte bize destek olan sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'ya ve bize desteğini esirgemeyen milletimize teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Yine söyledim, yine söyleyeceğim, Allah ülkemize zeval vermesin" dedi. 

"Babam milyarder olsa şimdi yanında olurdum"
Leyla Gülüşken, "Konya Kulu'yla ya da Sağlık Bakanımızla hiçbir şekilde bir akrabalığımız yok Batman Gercüş'e kayıtlı Kayapınar Köyü'nde yaşıyorduk buraya gelmeden önce. Daha birçok söylentiler var, bunlarla da ilgili kısa bir açıklama yapmak istiyorum. Babamın arabayla çekilmiş bir fotoğrafı var, şunu belirtmek istiyorum ki o araba bize ait değildir. Babam milyarder değil, şu an milyarder olsa babamın yanında olmuş olurdum, burada çalışmak zorunda kalmış olmazdım. Daha önceden hastanede çekildiği bir fotoğrafı şu anmış gibi gösteriyorlar. Zaten fotoğrafa dikkatli bakıldığı zaman 2014 tarihli bir fotoğraf olduğu görülür" dedi. 

"Aynı şekilde saygı bekliyoruz"

Gülüşken, "Babamın AK Parti paylaşımlarından ötürü, daha önce AK Parti Üyesi olduğu söyleniyor. AK Parti üyesi değil babam. Hepimiz özgürüz, hepimiz bir partiyi destekleyebiliriz. Biz insanlara nasıl hangi partiyi desteklediğine dair saygı duyuyorsak aynı şekilde saygı bekliyoruz" diye konuştu. 

"Bunlara maruz kaldığımız için çok üzgünüz"
Gülüşken, "Özellikle şunu belirtmek istiyorum, CHP Milletvekili Engin Özkoç'un Twitter'dan paylaştığı 'tiyatro' tweetlerinin üzerine linç kampanyası başlatılmış, sırf eleştirmek, hükümeti karalamak için insanları kamuoyu önüne atıyorlar. Bu çok kötü bir durum. Bunlara maruz kaldığımız için gerçekten çok üzgünüz. Hiç Allah korkusu yok bu insanların, ne söyleyeceğimi bilmiyorum" dedi. 

"Kürdüm ve devletimle, milletimle gurur duyuyorum"
Zaman zaman gözyaşlarını tutamayan ve Kürt olduklarını söyleyen Gülüşken, "Kürt kardeşlerim var. Ve bu söylentiler dönüyor herhalde. Devletimiz bizi ölüme terk ediyor diye söylentiler çıkarıyorlar. Biz Kürdüz ve devletimiz bizim için uçak getirip babamı Türkiye'ye götürdü. Bundan anlamalıyız, devletimiz ne Türk ne Kürt ayrımı yapıyor" diye konuştu. Gülüşken ayrıca, "İsveç'in bizim hakkımızda dava açtığı söyletileri var. Öyle bir şey olsa haberimiz olurdu, yok. Devletimizle ve milletimizle gurur duyuyoruz. Bu davranışıyla devletimiz kendi milletine nasıl sahip çıktığını gösterdi" dedi.