Erzurum’un Aşkale ilçesinde etkili olan kar yağışı sonrası belediye ekipleri ilçe genelinde kar temizliğine başladı.
Dün gece sabaha karşı başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı sonrası Aşkale Belediyesi ekipleri, ilçe halkının zorluk çekmemeleri için erken saatlerde ilçe merkezi ve ana arterlerde kar temizliği yaptılar.

Başkale’de kar yağışı

Van’ın Başkale ilçesi etkili olan kar yağışıyla beyaza bürünürken, 22 yerleşim yerinin yolu da ulaşıma kapandı.
Doğu Anadolu Bölgesinde güneşli hava yerin kar yağışına bıraktı.

Muş’ta 151 köy yolu ulaşıma kapandı

Muş’ta 2 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle 151 köy yolu ulaşıma kapandı.
Kentte etkisini göstermeye başlayan kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkilemeye başladı. Özellikle kırsal kesimde etkili olan kar yağışıyla kapanan yollarda çalışma başlattıklarını ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, merkezde 17, Hasköy’de 1, Korkut’ta 10, Bulanık’ta 55, Malazgirt’te 65 ve Varto’da 3 köy olmak üzere 151 köy yolunun ulaşıma kapandığını bildirdi. Köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için aralıksız çalışma yürüttüklerini belirten Yentür, ekiplerin 7/24 esasına göre çalıştıklarını belirtti.

Bitlis’te 224 köy yolu ulaşıma kapandı

Bitlis’te iki gündür devam eden kar yağışı nedeniyle 224 köy yolu ulaşıma kapandı.

Ağrı’da yoğun kar yağışı kenti etkisi altına aldı

Sabah saatlerinde etkisini göstermeye başlayan kar yağışı kenti beyaz örtüyle kapladı.Kent merkezinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini iyice arttırdı. Yağan kar nedeniyle ev ve iş yerlerine gitmek isteyen vatandaşlar zor anlar yaşarken araç sürücüleri ise kazaya sebebiyet vermemek için sis farlarını yakarak düşük hızda seyretti.

Erzincan’da 19 köy yolu kar ve tipiden ulaşıma kapandı

Erzincan'da, olumsuz hava koşulları nedeniyle 19 köy yolunda ulaşım sağlanamazken, kapalı yolların ulaşıma açılması için karla mücadele ekipleri çalışmaları sürdürüyor.

Tunceli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Tunceli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu, doğa beyaza büründü.

 Siirt’te uçurumun kenarında mahsur kalan yolcu minibüsü kurtarıldı

Siirt'in Şirvan ilçesinde yoğun kar nedeniyle köy yolunda mahsur kalan ve içerisinde 10 kişinin bulunduğu yolcu minibüsü, karayollarına ait iş makinesi yardımıyla kurtarıldı.

Ardahan'da kar yağışı

Ardahan'da akşam saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Kent merkezinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor.  

Bingöl’de kar yağışı kazalara neden oldu

Bingöl’de etkili olan kar nedeniyle maddi hasarlı kazalar meydana geldi.