VATANDAŞLARIMIZ İSTEDİKLERİ HER ÜRÜNE ERİŞEBİLİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşlarımızın en önemli sıkıntısının, sancısının, şikayetinin hayat pahalılığı olmaya devam ettiğini biliyoruz. İster küresel emtia fiyatlarındaki artıştan ister içimizdeki bazı kesimlerin açgözlülüğünden kaynaklansın, hayat pahalılığının önüne geçmek, vatandaşımızı enflasyona ezdirmemek boynumuzun borcudur… Evet, hayat pahalılığı vardır ama insanların düne göre biraz daha az miktarda alabiliyor olsa da istedikleri her ürüne erişimin olduğu bir ülkede yaşıyoruz” dedi. AK Parti çatısı altında siyaset yapmış insanlara seslenen Erdoğan, “Türkiye’nin en büyük siyasi teşekkülü, dünyanın da belki en büyük sivil toplum hareketi olan bu parti sizlerin evidir. İnsan kendi evine gitmek, kendi evine sahip çıkmak, kendi evini geliştirmek, büyütmek, güçlendirmek için herhalde davet beklemez” diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan, kuruluşundan bugüne kadar AK Parti’de milletvekilliği ve il başkanlığı yapan isimlere bugün Cumhurbaşkanlığı’nda akşam yemeği verdi. 'Kuruluşundan Günümüze Milletvekilleri ve İl Başkanları’ isimli toplantıda konuşan Erdoğan, partililere kısılmış sesiyle hitabetti. Erdoğan, sesindeki kısılmayı, “Kusura bakmayım, malum cuma günü 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışını yaptık, orada da şifayı bulduk” diye açıkladı. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

“Milletvekilliği ve il başkanı olarak bu davaya eşsiz katkılar vermiş sizler başta olmak üzere emeğiyle, birikimiyle, gayretiyle partimize hizmet etmiş arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Sık sık tekrarladığımız bir tespitimiz var; diyoruz ki ‘AK Parti milletin partisidir. AK Parti’yi kuran da iktidara getiren, girdiği 15 seçiminin tamamında sandıktan birinci çıkaran da milletimizdir’. Siyasetimizin eser ve hizmet siyaseti olduğunu söylüyoruz. Böyle olduğu için de AK Parti’nin kadro değişimlerini bayrak yarışı olarak gördüğümüzü söylüyoruz. Sizlerle birlikte mahalle ve sandık temsilcisinden yönetim organlarındaki kardeşlerimize kadar herkes bu bayrak yarışında yer almıştır. AK Parti ailesi içinde yer alan her bir kardeşimin, Türkiye’nin son 20 yıl içerisinde kazanılan her başarıda katkısı vardır.

“BU PARTİ SİZLERİN EVİDİR”

Sözüm sizlerle birlikte ağustos ayında 21. yılını geride bırakacağımız AK Parti’nin çatısı altında sorumluluk üstlenmiş tüm kardeşlerimedir. Türkiye’nin en büyük siyasi teşekkülü, dünyanın da belki en büyük sivil toplum hareketi olan bu parti sizlerin evidir. İnsan, kendi evine gitmek, kendi evine sahip çıkmak, kendi evini geliştirmek, büyütmek, güçlendirmek için herhalde davet beklemez. Sadece partimizin değil ülkemizin de en paha biçilmez zenginliği işte bugün buradadır. Hiçbir haklı, haksız gerekçe, sizlerin kendinizi AK Parti’nin ve ülkenin verdiği mücadelelerin dışında tutmanızın sebebi, bahanesi olamaz. Ülkeye hizmet etmek sadece unvanla, makam, mevkii ile olmaz.

“BUGÜN DE ÜLKEMİZİN İÇİNDEN GEÇTİĞİ KRİTİK DÖNEMDE AYNI İNANÇLA ÇALIŞMAMIZ, GAYRET GÖSTERMEMİZ GEREKİYOR”

Türkiye’yi küresel ve yerli vesayet güçlerinin, darbecilerin, geri kalmışlığın pençesinden AK Parti öncülüğünde hep beraber kurtardık. Bugün de ülkemizin içinden geçtiği kritik dönemde aynı inançla çalışmamız, gayret göstermemiz gerekiyor. Sizlerden, aktif çalışma hayatınızı bitirip de köşenize çekilip de huzur içinde ‘büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası konusunda her hal ve şart altında üzerime düşen yaptım’ diyebileceğiniz bir gayret sergilemenizi özellikle istiyorum. Sizlerden, küçük cihadı bitirdiğinde büyük cihada başlamayı emreden medeniyet duruşu, ‘kim var’ denildiğinde sağına ve soluna bakmadan ‘ben varım’ diyebilecek dava adamı kararlığı istiyorum.

Bölgemizin ve dünyanın ekonomik krizler ve savaşlar, sosyal ve siyasi mühendislik oyunlarıyla yeniden şekillendirmeye çalışıldığı şu dönemde sizleri bir kez daha saflarımızı sıklaştırmaya özellikle davet ediyorum. Cumhuriyet’imizin 100. kuruluş yıldönümüne atfen 2023 hedeflerimize ulaşmak, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını tamamlamak için yeninden, tekrar ve daha kararlı şekilde mücadele bayrağını yükseltelim diyorum. Kendi içimizde birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dayanışmamızı güçlü tuttuğumuz müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yoktur

Sizler başta olmak üzere AK Parti ailesinin her bir ferdi, karşımızdaki muhalefetin tümünü cebinden çıkaracak birikime, enerjiye, kabiliyete sahiptir. Bu doğrultuda göstereceğiniz gayretler için şimdiden her birinize şükranlarımı sunuyorum.

Salgınla birlikte küresel üretim ve lojistik sisteminde yaşanan sarsıntı, bunca yıldır ülkemizi hazırladığımız büyük yatırım için önümüze tarihi fırsat çıkardı. Bu arada yaşadığımız zorlu hadiselerin de etkisiyle ekonomi programımızda köklü değişikliğe gitme zarureti ile karşılaştık. Ülkemizi klasik faiz, kur, enflasyon kabullerinin dışına çıkartarak kendi ihtiyaçlarımıza uygun, önümüzdeki fırsatları değerlendirebilmemize imkan sağlayacak yeni bir ekonomi programını hayata geçirdik.

“VATANDAŞLARIMIZIN EN ÖNEMLİ SIKINTISININ, SANCISININ, ŞİKAYETİNİN HAYAT PAHALILIĞI OLMAYA DEVAM ETTİĞİNİ BİLİYORUZ”

Dünyanın salgınla sarsılan dengelerinin bölgesel, siyasi ve ekonomik gerilimlerinin ardından Ukrayna-Rusya savaşı gibi iyice bozulduğu bir dönemdeyiz, bu durumun olumsuz etkilerini de yaşıyoruz. Önce kurdaki istikrarsızlığı aldığımız tedbirler ve kurduğumuz mekanizmalarla önemli ölçüde kontrol altına aldık. Ardından hem kurdaki yükseliş hem de küresel fiyatlarındaki dalgalanmanın tetiklediği hayat pahalılığına karşı vatandaşlarımızı koruyacak politikalara yöneldik. Sadece elektrik, doğal gaz ve akaryakıt desteği için geçen yıl 165 milyar liralık bir kaynak kullandık. Halen elektrikte ve doğal gazda ciddi sübvansiyon yapıyoruz. Sadece bu iki alandaki destek rakamının yıl sonunda 300 milyar lirayı bulması bekleniyor. Ülkemiz bütçesi için bunlar çok önemli rakamlardır. Buna rağmen vatandaşlarımızın en önemli sıkıntısının, sancısının, şikayetinin hayat pahalılığı olmaya devam ettiğini biliyoruz. İster küresel emtia fiyatlarındaki artıştan ister içimizdeki bazı kesimlerin açgözlülüğünden kaynaklansın, hayat pahalılığının önüne geçmek, vatandaşımızı enflasyona ezdirmemek boynumuzun borcudur.

“EVET HAYAT PAHALILIĞI VARDIR AMA İNSANLARIN DÜNE GÖRE BİRAZ DAHA AZ MİKTARDA ALABİLİYOR OLSA DA İSTEDİKLERİ HER ÜRÜNE ERİŞİMİN OLDUĞU BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ”

Ukrayna’daki savaş başta olmak üzere bölgesel krizlerle uğraşırken vatandaşımızın günlük hayatını etkileyen sorunları asla ihmal etmiyoruz. Şu gerçekleri de asla unutmamız gerektiğine inanıyoruz. Her şeyden önce Türkiye, insanların can ve mal güvenliği konusunda en küçük bir tereddüt yaşanmadığı bir ülkedir. Bunun yanında Türkiye, insanların yatırım, istihdam, üretim için çalışırken devletinden her türlü desteği aldığı ülkedir. Evet, hayat pahalılığı vardır ama insanların düne göre biraz daha az miktarda alabiliyor olsa da istedikleri her ürüne erişimin olduğu bir ülkede yaşıyoruz.

Sosyal destek programlarımızın etkinliğini artırarak hiçbir vatandaşımızın sahipsiz, aç ve açıkta kalmadığı bir sistemde hedeflerimize doğru yürüyeceğiz. Ukrayna krizi ile birlikte finans ve turizm gibi hizmet sektörlerinde de ülkemizin yıldızı yükselişe geçti. Bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirerek ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına çıkarma sözümüzü yerine getireceğiz. İnşallah hep beraber, kol kola, yürek yüreğe vermek suretiyle 2023'te hem Cumhurbaşkanlığını kazanarak hem Meclis'te Cumhur İttifakıyla Türkiye'yi hak ettiği yere çıkaracağız.