Yunanistan, atış eğitimleri maksadıyla Türkiye'nin sorumluluk sahasında 2 yeni NAVTEX ilan etti. Türkiye de buna karşılık NAVTEX ilanlarını yeniledi.

CNN Türk Muhabiri Mustafa Berber canlı yayında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

Yunanistan iki yeni NAVTEX ilan etti ama bu NAVTEX'in sorun olmasının nedeni Türkiye'nin sorumluluk sahasında geniş bir alanı kapsamasıydı. Türkiye de buna karşılık verdi. Türkiye de aynı bölgede atış eğitimi yapılacağı yönünde NAVTEX'ler yayınladı.

Bunun üzerine güvenlik kaynaklarından edindiğimiz bilgiler var. Doğu Akdeniz'de devam eden krizin masaya taşınmasının ardından daha sakin bir ortam olması gerektiğini belirtiyor. Doğu Akdeniz'de ilan edilen söz konusu NAVTEX'lerin sorunların çözümüne değil, bölgede gerginliğin artmasına neden olacağı belirtildi.

Türkiye'nin Ege ve Doğu Akdeniz'deki sorunların uluslararası hukuk ve diyalogla çözümünden yana olduğunu belirten kaynaklar, Türkiye'nin birçok konuda adım attığını, bazı askeri tatbikatlarının kapsamını azaltmayı bazılarını da ertelemeyi planladıklarını değerlendirdi. Yunanistan'ın diyalog masasını devirme gayreti içinde olduğunu vurguladı.