2 grupta toplam 8 ülkenin bulunduğu şampiyonada Avusturya, Ukrayna, İsviçre ve Ukrayna A Grubunu oluştururken, Ay Yıldızlılarımız ile birlikte Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Hırvatistan ise B grubunu oluşturdu.  Millilerimiz grubundaki ilk maçını Çek Cumhuriyet ile yaparken son dakikada yediği gole engel olamayarak bu maçtan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. Grubunda ikinci maçını Hırvatistan ile oynayan Ümit Kadın Milli Takımımız rakibini 4-1'lik skorla mağlup etti. Grubundaki son maçında Polonya ile karşılaşan Ay Yıldızlılar bu maçta rakibi ile 5-5 berabere kalarak şampiyonluk grubuna yükseldi. A Grubunda ilk sırada bitiren Avusturya ve ikinci sırada bitiren Ukrayna ile B Grubunu birinci sırada bitiren  Çek Cumhuriyeti ile ikinci sırada bitiren Ümit Kadın Milli Takımımız Şampiyonluk grubu oluşturdu. Şampiyonluk grubunda çapraz eşleşme sonucu ilk maçını Avusturya ile oynayan millilerimiz rakibine 7-2'lik skorla mağlup oldu. Çek Cumhuriyeti'nin ise Ukrayna'yı mağlup etmesiyle Ümit Kadın Milli Takımımız Avrupa 3.'lüğü için Ukrayna ile karşı karşıya geldi. Ukrayna'yı baştan sona üstün götürdüğü maçta 2--1'lik skorla mağlup eden Ay Yıldızlılarımız Avrupa 3.'lüğünü elde etti.

Milli Takım Kafilesi ile İsviçre'de bulunan Federasyon Başkanımız Sadık KARAKAN yaptığı açıklamada Millilerimiz ile gurur duyduğunu söyleyerek ''Cumhuriyetimizin 100.yılındaki ilk madalyamıza Ümit Kadın Milli Takımımız ile ulaştık. Bu yıl ülkemize nice zaferler yaşatacağımıza inanıyorum. Türk Hokeyi olarak son yıllarda yaptığımız atılım ile Avrupa'da kendi hokey ekolünü oluşturan ülke olarak görülüyoruz. Tüm bu başarıların yaşanmasında bizlere desteklerini her zaman sunan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Spor Toto Teşkilat Başkanlığımıza ve devletimizin tüm sorumlu birimlerine teşekkür ediyorum. Teknik ekip ve sporcularımızla gurur duyuyorum'' dedi.

Avrupa 3.'sü olan Ümit Kadın Milli Takımımızın teknik ekip ve sporcuları şu isimlerden oluşuyor;

  • Baş Antrenör: Zeyni Efe BOZKURT
  • Yardımcı Antrenör : Varol VARDAR
  • Fizyoterapist: Büşra TOSUN

Sporcular;  Arzu Nur ÖZTÜRK, Rabia UYSAL, Sümeyra GÖÇEBER, Aleyna BAŞBUĞ, Sıla ERKOÇ, Merve ASLAN, Esma Hüsne İDİK, Gülcan PAKSOY, Zehra ÖZBAĞ, Tuba KÜPELİ, Sude Nur KURT, Elif UYSAL