Köşe komşularım değerli Dr. ve Eczacı arasına girmek istemezdim. Beni bağışlamalarını talep ediyorum. 

Dr. Mehmet Akif'le çok farklı sağ gelenekten geliyoruz, Sol'a dair yazısını içeriği kendini bağlar. 

Fakat Yücel Beyin 70 yıldır Sağ iktidarlar ve emperyalistlerle ilgili yazısına, bizim geleneğimizin iktidarı ile alakalı cevap verme gereği duydum. 

Türkiye'de Sol keşke diyalektiğine uygun olarak hayat bulmuş olsaydı. Karl Marx emperyalist batının en merhametli insanlardan birisidir. Marx insanların bireysel yazgıları üzerinde daha fazla ve eşit denetim sahibi olacakları, Devlet, bürokrasi teknoloji gibi kendi üretimleri olan zorbalıklardan kurtulacaklarını antagonizm ve sertlik yerine hoşnutluk ve destek bulacağı bir ideal sunmu. Fakat Marx da o toplumu elde etme olasılığı için iyimser olmamıştır. Batıda endüstrileşme ile ucuz iş gücü olarak çalıştırılan insanlar, insanca yaşamak için 1800'lü yıllarda kitle hareketlerine başlar. Kitle hareketleri, Marx ve Hegel manifestoları ile birleşince Batı korku ile yeni bir sınıf icat eder.

Elitistler ortaya çıkar, Pareto, Mosca ve ırkçı Nietzsche. Onlara göre toplumu yığınlar değil örgütlü azınlıklar yönetecektir. Sınıf mücadelesi yapan Marksistlere karşı elitler.

Türkiye'de Marksizm, sosyal darwinizm ve pozitizm olarak Asker-i Tıbbıye’de İttihat Terakki'nin 1 numaralı kurucusu İbrahim Temo ile vücut bulur. Sol ilk defa TİP ile örgütlenir. Murat Belge 'Türkiye'de Sol yok' derken tamamen haklıdır. Sol Boğazdaki aşirete bırakılır. Öncü ve başat Türk Marksistlerinin çoğu birbirleri ile akrabadır. Kimi Paşa çocuğudur, kimi İstanbul'da zengin ailelerin, kimi de Osmanlı'dan beri devlete çöreklenen ailelerin çocuklarıdır. 

İşçi sınıfına dayanan TİP'li Mehmet Ali Aybar Galatasaray Lisesi mezunudur. Mesela Mihri Belli Robert Koleji mezunudur. Hasan Cemal, İttihat Terakki liderlerinden Cemal Paşa’nın torunudur, Çetin Altan Paşazadedir. Bütün dünyada Marksizm, proleterya üzerinden yani işçi sınıfı üzerinden sınıf mücadelesi verirken Türkiye'de elitler sınıf mücadelesinin önderi ve sahibi oldular. 

Yücel Yenilmez'in dediği doğrudur. 6. Filo defol diyenler Marksizme inanan bu toprakların çocuklarıdır. O çocuklar hayatını kaybederken elitlerin çocuklarının burnu bile kanamamıştır.

70’ler ve 80’ler de Kürtçü ve Faşist PKK Sol'a çöreklenmiştir. Sınıf mücadelesi de mezhepçi fraksiyonlara kalmıştır. Gelelim sağ geleneğin emperyalizme ilişkisine. Bu nasıl bir ilişkidir ki, Sovyetler ile yapacağı antlaşma öncesi Menderes indirilir, Demir Çelik Fabrikalarını Sovyetlere yaptıran Demirel cezalandırılır, 1980 yılında ABD Başkanının çocukları Demirel'i tekrar İktidardan indirirler. 

Tekrar edeyim keşke Türkiye'de vicdanlı bir Sol parti ve Sol olsa. En büyük sıkıntımız Türkiye'de Sağ geleneğin üzerine çöken Ak Parti ve Solcu olduğunu söyleyen CHP arasına bizi sıkıştıran siyasi mühendislik. 

Lichtenberg, önemli olan kişinin neye inandığı değil, inandığı şeyin onu ne yaptığıdır, der. Sümer ve Batıkent'deki lüks evlerinin balkonunda viskisini içerken sınıf mücadelesi yapan kompradorlar ve kendi çocukları özel okullarda okurken, gariban çocuklarını ölümleri üzerinden prim arayan, Sol ellerini havaya kaldırmayı solculuk zanneden zavallı siyasetçiler ile AK plakalı lüks arabaları ile garib gureba edebiyatı yapan bu dünya yalan diyen, müçtehid iddiası ile müteahhitlik yapan, para ve makam peşinde koşanlar arasında milim fark yoktur. 

İsrail ile İran gibi, birisi olmazsa diğeri de olmaz.