Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan Skandal Sözler. Eskişehir'e Varoş Demişti, Başkan Kurt'tan Jet Yanıt Geldi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın katıldığı bir canlı yayında program sunucusunun insanlar Bursa’dan Eskişehir’e gidiyor Eskişehir görmek için hafta sonu Eskişehir gezmek için bu konudaki görüşlerinizi alabiliriyiz demesi üzerine Başkan Aktaş Eskişehir’den de Bursa’ya geliyorlar bir tane yapay göletle birkaç tane kafeyle Eskişehir önümüze koyuyorlar bunlarla değerlendirecek olursak en çok varoşun olduğu eski bir yer demesi Eskişehirlilerden büyük tepki gördü.

İlk cevap Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt dan geldi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Eskişehir Bursa rekabeti hırsıyla ne konuştuğunu bilememiş konuşmasından o anlaşılıyor. Eskişehir sadece gölet, cadde kafe den ibaret değil. Eskişehir şehircilik anlayışı olan kültür sanat yasam şehri. Şehir demek dağ bayır deniz demek değildir. Anlaşılan Başkan bunları uygarlık zannediyor. Dağ bayır denizi uygarlık olarak görüyor. Eskişehir hafife alarak varoş diyor. Aradaki fark bu işte. Eskişehir yaşam kenti insanların rahat gezdiği engellilerin gençlerin rahatça barındığı kolay yaşanılan bir şehir. Hatta Anadolu’nun ortasında bir şehirde hatta birkaç tane gölet olması büyük bir başarı.  Porsuk çayı gibi bir çayı bağdaştırarak güzel bir görseli hep birlikte yaşıyoruz. Dışarıdan gelen misafirler Eskişehir de demokrasi özgürlük çağdaşlık görüyor. Çünkü Eskişehir demokrasinin özgürlüğün çağdaşlığın yaşandığı kültür sanat uygarlık şehridir. Demek ki Eskişehir’le rekabet etmek istiyorlar.  Rekabette oldukları anlaşıyor.