Arnavutköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sosyal Yardımlaşma Marketi’nden ayda 2 bin 900 kişi ASYAM Kart ile ücretsiz alış veriş yapıyor.

Arnavutköy Belediyesi tarafından ihtiyaç sahiplerinin faydalanması için kurulan Sosyal Yardımlaşma Market’inden, ilçede ikamet eden temel ihtiyaçlarını karşılayamayan veya hayatlarını sürdürmekte güçlük çeken engelli, hasta ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara bütçe imkânları dâhilinde aynı yardım yapılıyor.

Burada para geçmez

Komisyon tarafından belirlenen şartlara uyan vatandaşlara Arnavutköy Belediyesi tarafından ASYAM Kart veriliyor. Her ayın belirli dönemlerinde para yüklenen kart ile vatandaşlar ASYAM Marketten alışveriş yapabiliyor. Kişiye özel verilen ASYAM Kartlar ile her ay düzenli olarak alış veriş yapan vatandaşlar, ASYAM Karta yüklenen kredi limiti oranında ihtiyacı olan ürünü seçme ve alma hakkına sahip oluyor.

Yaklaşık olarak 5 yıldır devam eden hizmette bugüne kadar ASYAM Kart için 8 bin 864 kişi başvurdu. Başvurulardan 2 bin 900’u onaylandı. Kartlara yüklenen kredi limitleri en yüksek 125, en düşük ise 100 kredi limiti olarak belirlendi. 64 çeşit ürünün bulunduğu markette bir ailenin temel ihtiyacından fazla ürün bulunuyor. ASYAM’da bulunan ürünler, Türk Gıda Kodeksine uygun ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylı. Ayrıca market alışverişlerinde vatandaşlara Arnavutköy Belediyesi tarafından araç hizmeti sunuluyor.

“Vatandaş bakliyat çeşitlerini daha çok tercih ediyor”

ASYAM Market Sorumlusu Erdoğan Yıldız, kahvaltılık, bakliyat, temizlik ürünleri gibi birçok ürünün markette yer aldığını belirterek, “Halk bakliyat ürünlerini daha çok tercih ediyor. Daha önce marketimizin bulunduğu alan küçüktü şuan ise hem marketimizin alanı büyüdü hem de ürün çeşitliliğimiz arttı. Ürünlerimiz ulusal marka ve birinci kalitedir. Ayda 2 bin 900 kişi buradan alışveriş yapıyor. Ve burudan alış veriş yapma hakkı kazanan vatandaşlar marketimizden gayet memnun. Ayrıca halkımız için ücretsiz servis sağlıyoruz” şeklinde konuştu.