En başarılı denilen futbolcunun bile her maçta aynı performansı gösterdiğini gördünüz mü, duydunuz mu?

 Eğer öyle olsaydı Messi her maçta eşit gol atardı. Siz de her gün aynı istekle ders çalışamazsınız. Bazı günler hiç ummadığınız performansı gösterir, çok çok verimli çalışırsınız. Ertesi gün de aynı verimi beklemek, olmazsa moral bozmak, karalar bağlamak hata olacaktır.

 Verimli çalıştığınız günlerin kıymetini bilin, tadını çıkarın. Verimli günler çok, verimsiz günler daha azsa siz çok iyi bir performansa sahipsiniz demektir. Hadi gene iyisiniz…

Bazen isteksizlik uzun sürebilir, o günlerde ne yapmalısınız. Kendinize tatil ilan edin, belki sürekli çalışmaktan bunaldınız, öyle değil mi ya!

Kendinize tatil ilan ettiğinizde kesinlikle ders düşünmeyin. Kısaca sadece tatil yapmayı eğlenmeyi düşünün. Eğer bu tatil günlerinizde ders çalışmam gerekiyordu, zaman geçip gidiyor ve ben ders çalışamıyorum diye düşünürseniz asla dinlenemezsiniz.

Rallileri izlemişsinizdir. Birkaç etaptan oluşan her bölüm tamamlandığında otomobiller 30 dakikada bir sıkı kontroller altında, belli sürelere bağlı kalınarak tamir ve bakım işlerinin yapıldığı özel olarak bu iş için belirlenmiş alanlara gelirler. Otomobil üzerindeki verilerin aktarılmasının yanında lastiklerin değiştirildiği ve ayarların yapıldığı esnada mekanik işlerin de gerçekleştirilmesi için her otomobil üzerinde 6 teknisyenin çalışmasına izin verilir Bu da araçların daha iyi yarışmalarını sağlar.

 Dinlenmeleri arabanıza benzin almak, bakım yapmak için durmak olarak kabul edin. Molaları asla zaman kaybı olarak görmeyin, tam tersi bunlar veriminizi arttırmak için kullanacağınız sürelerdir.

Bazen ders çalışamamak sizde ağlama hissi uyandırabilir. Ağlamaktan utanmayın bu da insan olarak sizin en doğal hakkınız. Hatta kendinize ağlama günü ilan edin. O gün sabahtan akşama kadar durun durun ağlayın, yatağın üzerine atın kendinizi tepine tepine ağlayın… Ben evde değil de dışarıda ağlamayı daha çok seviyorum. Ağlama hissi uyandığı günlerde eşofmanlarımı spor ayakkabılarımı giyer, kendimi sokağa atarım. Eğer hava aydınlıksa gözlüklerimi takarım ki beni ağlarken görmesinler.( Karizmayı çizdirmeyelim değil mi yani…)

Hava kararmışsa keyfime diyecek yoktur, dilediğim gibi ağlarım.Kime ne değil mi ama …Ağla bakiiim yavrum, ağla ağlayabildiğin kadar…Ben seni rahat bırakayım da sen dilediğin gibi ağla olur mu benim güzel gözlü yavrum…

Ağlama günlerinin ardından ne kadar enerjik olduğunuzu göreceksiniz. Büyük bir enerji patlaması yaşayacaksınız.

 Sonra mı?  “Ver elini başarı.”