Bütün Anket Şirketleri sanki yarın seçim varmış gibi, belirli aralıklarla anket yapıyorlar. Biz vatandaşlar olarak, anketteki oranları takip ediyoruz. Bütün partilerin Anket Şirketlerine göre oyları değişiyor. İşin ilginç tarafı; soru sorduğunuzda sokaktaki insanlara, hiçbir anket birbirine yakın değil. Hepsi üstüne basa basa en tarafsız en güvenilir anket şirketi diye söz ediyor kendisinden.

       Kararsız oy oranı ortalama yüzde 16/20 arasında görünüyor. Bunu biraz açmak lazım. Bir insan seçim yok iken yani 5 yıllık zaman diliminde, millet olarak iktidardaki parti ya da muhalefetteki partiler ayrım yapmaksızın hangi parti vatandaşın derdine çare olacak, yasa teklifleri, komisyonlar üzerinde çalışma yapıyor ve nasıl vatandaşın derdini kim derman oluyor? Ben geçim derdindeyken, mutfağımdaki aşım, ekmeğim çocuğumun eğitimi, ailemin ve kendimin sağlığı, huzur içerisinde yaşamak için çalışırken, aldığım maaş bana bir ay yetiyor mu? İş endişem var mı? Yani seçim zamanına kadar geçim derdim var mı- yok mu? Asıl önemli olan bu.

        Garip bir siyaset var ki; İktidar Muhalefeti kötülüyor, Muhalefet İktidarı kötülüyor. Televizyon kanalları ya İktidarı övüyor ya Muhalefeti övüyor. Eskiden rahmetli Savaş Ay A Takımı gibi bir program yapardı. Vatandaş televizyon ekranında derdini anlatırdı. İktidarı da Muhalefeti de ayırmaksızın yanlış olan ne ise onu eleştirirdi. İşte bu yüzde 16/20 oranındaki kararsızlar İktidara tekrar oy verip vermemekte kararsız mı? Yoksa Muhalefete oy verip vermemekte kararsız. Yoksa siyasetçilere mi güvenmiyorlar? Aslında konuşulması gereken bu.

      Seçim zamanı geldiğinde kararsız olmamak lazım. Her bilinçli bir Türk vatandaşı olarak seçimlerde, sandığa gidip yaşadığın maddi manevi bir huzurun keyfin varsa ona göre oy verirsin. Yok yaşadığın zorluklar var ise ona göre sandıkta tercihini kullanırsın, ama kararsız olmamalısın. Çünkü vatandaş olarak sesini duyurmak için alkış ya da tepkini gösterdiğin tek yer her 5 yılda bir sandık. Bunu unutmamak lazım. Anket şirketlerini boşverin, televizyon kanallarındaki yorumcuların söylediklerini boşverin, en güzel anket cebindeki para. Seni geçindiriyor mu? Evinin maddi Manevi Bekası nasıl, iyi mi? Bunun cevabını sandıkta değerlendirmelisin.

 Kim ne söylerse doğru ya da yanlış, bence boş ver. Çünkü yaşayan sensin. Seçen sensin, senin seçtiğin, senin 5 yıl daha yaşayacağın hayattaki güzellikler ya da zorluklara yön vereceksin. İnsanlar işte bu sebeple kararsız olmamalı. Seçerken iyi düşünmelisin kendini ve ailenin geleceğini düşünerekten oy vermelisin. Umarım Anket Şirketleri yaptıkları anketlerde, kararsız seçmen sayısı yüzde sıfır olması ümidiyle.

 Herkese saygılar sunarım