Siyaset, ‘altılı masanın adayı kim olacak’ sorusuna yanıt ararken, gözler altılı masanın vereceği ortak karara çevrilmişken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu son dönemde adaylık için kuvvetli sinyaller vermeye başladı. Son çıkışı ise “Erdoğan aday olmamdan çok korkuyor sözleri ile geldi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Bir de şu Kılıçdaroğlu’nu deneyelim nasıl bir adam bir görelim. Ben hazırım. Altı lider de zaten devletin nasıl yönetilmesi gerektiği konusunda görüş birliğine varmış durumda” demişti.
Kemal Kılıçdaroğlu bu kez de, “Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı olmamdan çok korkuyor. Korkmasa televizyonda karşıma çıkar tartışırız. Ama sürekli kaçıyor.” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu’nun Sivas’taki bu sözlerini adaylık açıklaması olarak yorumlamıştı. Kılıçdaroğlu’nun sözleri üzerine Erdoğan, “Türkiye Bay Kemal gibi bir adayı görmekle inşallah nasıl bir Cumhurbaşkanlığı yarışını görecek bunu beraber yaşayacağız. Madem kendine bu kadar güveniyorsun, sorumluluk almak istiyorsan öyleyse ‘hodri meydan’ gücün yetiyorsa, yüreğin varsa seçimlerde çık karşımıza” demişti.
CHP liderinin güçlü adaylık sinyali sonrasında gözler yeniden altılı masaya çevrilmiş durumda.