Tüm İslâm coğrafyasını ortak bir ruhla kaynaştıran ve kucaklaştıran Kurban Bayramı nedeniyle Kırşehir Ahi Evran Külliyesi’nde bayramlaşma töreni düzenlendi. Ahi Evran Camii’nde kılınan bayram namazı sonrasında gerçekleştirilen bayramlaşma törenine Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra AK Parti Milletvekili Mustafa Kendirli, CHP Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bayramlaşma töreninde, vatandaşlara Cumhuriyet tarihinin ilk külliye projesi olan Ahi Evran Külliyesi’nde çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Bayramlaşma töreninin ardından Vali İbrahim Akın ve eşi Saliha Akın ile protokol üyeleri, Fatma Bacı Sevgi Evleri ile Huzur Evini ziyaret ederek devletin koruması altındaki çocuklarla ve Huzurevi sakinleri ile bayramlaştı. Vali Akın, bayram dolayısıyla yaptığı konuşmada, milli ve manevi değerlerimizin en üst seviyeye çıktığı bir Kurban Bayramı’nı daha milletçe kutlamanın haklı sevincini yaşadıklarını söyledi.

Bayramların toplumda oluşturduğu manevi iklimin İslam âleminin üstüne rahmet olarak inerek çağımızın getirdiği tüm olumsuzlukları bertaraf ettiğini belirten Vali İbrahim Akın, “İnancımızdan ve milli duygularımızdan aldığımız bu güç bizleri bir araya getirmekte; rahmeti, fazileti ve mağfiretiyle insanlığı huzura sevk etmektedir. Huzur ve sükunetin hakim olduğu bu özel günlerin kıymetini bilmek hem bu dünyada hem de ahirette bizleri mutlu kılacaktır. Yüce dinimiz İslamiyet, yardımlaşma ve dayanışma üzerine kurulu bir dindir. İnanıyorum ki, bu bayramda da milletçe şefkat ve merhamet duygularımızı doğru yöne kanalize edecek, en yakınımızdan tutun da dünyanın öbür ucunda yaşayan ihtiyaç sahiplerine uzatacağımız yardım eli ile paylaşmanın verdiği hazzı tüm benliğimizde hissedeceğiz" dedi.

Her bayramda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da şehit ve gazilere minnet duyulduğunu aktaran Vali Akın, "Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatını kaybeden şehitlerimizi anmak, ailelerinin acılarını dindirmeye çalışmak, gazilerimize duyduğumuz şükranı dile getirmek, yaşlı, kimsesiz ve muhtaç insanlara kucak açmak milli birlik ve beraberliğimizin daha da pekişmesine vesile olacaktır. Bununla birlikte, ülkelerinde yaşanan savaştan kaçarak milletimizin vicdanına sığınan göçmen kardeşlerimize milletçe kol kanat gererek destek vermemiz onlara rahat bir nefes aldıracaktır. Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Kurban Bayramınızı içtenlikle kutluyor, bayramın Kırşehirli hemşehrilerimize, ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Bayramlaşma programı, Vali İbrahim Akın ve eşi Saliha Akın ile beraberindeki protokolün 1992 yılında Şanlıurfa’nın Uruç ilçesinde şehit olan P. Er. Lokman Aksüngü’nün ailesini ziyaret etmesi ile sona erdi.