İnsanlık yüz yıllardır büyük bir değişim ile birlikte zamanın içinde yuvarlanmaktadır. Bizler bu küçücük yaşam dilimimizde bize verilenler ve ürettiklerimiz arasında bir denge içinde büyüyoruz. Bu süre zarfında yapmak istediklerimiz ve yapmak zorunda olduklarımız arasında gidip geliyoruz. Her birimizin hayalleri, istekleri ve hedefleri her zaman diliminde değişiyor şekilleniyor. Peki hedeflerimize ve isteklerimize kolaylıkla ve neşeyle ulaşabiliyor muyuz? Yoksa hayatımızda hiçbir şey değiştirmeden aynı şeyleri yapmaya devam ederek bize gelmesini mi bekliyoruz?

Dünya üzerinde başarı ve mutluluk alanında çalışan tüm kişisel gelişim uzmanları, araştırmacılar, filozoflar ve bilgeler aynı ortak noktada birleşiyorlar. Başarı ve mutluluk için gerekli olan en önemli şey bireysel dönüşüm ve kendini gerçekleştirme. Dünyanın en ünlü psikologlarından biri olan Abraham H. Maslow da psikolojinin temelini oluşturan Maslow’un İhtiyaçları Kuramı'nda üçgenin en üst noktasını “Kendini Gerçekleştirme” öğesi ile tamamlamıştır.

Her birimizin sahip olduğu parmak izi evrende tüm yaratılmışlar içerisinde tektir. Bu teklik bizlerin her birimizin evrene bir hediye olarak gönderildiğimizin en büyük kanıtıdır. Sizin varlığınız bir başkası ile kıyaslanmayacak kadar eşsiz ve özeldir. O nedenle dünyaya sunacağınız hediyenizi ancak ve ancak siz ortaya çıkarabilirsiniz. Peki bu nasıl olacak? Aşağıda eğitimlerimde ve bireysel çalışmalarımda sıklıkla bahsettiğim ve çalışmalarını yürüttüğüm listeye bir göz atalım;

1-) Kendi İçine Dönmek: Bu kavram sufizmde merkezde kalmak, doğu felsefesinde kendine odaklanmak olarak açıklanır. Kendi içine dönen kişi kendini daha yakından tanımaya başlar. İyi ve kötü yönlerinin farkına varır. İyi yönlerini öne çıkarır kötü yönlerini törpüler dönüştürür iyileştirir. Aydınlık tarafını egosunu beslemeden büyüten, karanlık tarafıyla da büyük bir dürüstlük ve cesaretle yüzleşenler için kanatlar vardır. Tırtılın kozasından çıktığı gibi karanlıktan aydınlığa kanatları ile uçarak çıkan bir kelebeğe dönüşürler.

2-) Yüreğini dinlemek: Kalp karanlığı aydınlatmadaki en muhteşem fenerdir. Evrenin büyüklüğü karşısında asla yeterli bilgiye asla sahip olamayacak zihnin karşısındaki en büyük rehberdir. Kişinin bilincinin anahtarı kendi bilgeliğinin ve muhteşemliğinin yıldızıdır. Yüreğinize kulak verdiğinizde tüm sihirli kapılar açılır ve evrenin ruhu sizinle konuşmaya başlar. Yüreğini dinlemek aşkı ve neşeyi takip etmektir. Sizi neyin mutlu ettiğini farketmektir.

3-) Harekete geçmek: Bireysel dönüşüm hareket ile gerçekliğe kavuşur. Nasıl bir bisiklette pedal çevirmeden üzerinde kalamaz ve ilerleyemezsiniz aynı şekilde harekete geçmeden bireysel dönüşümün gerçekleşmesi mümkün değildir. Büyük bir cesaretle pedal çevirenler yol alacaklardır. Yüreğinin çağırdığına yol almak, pedal çevirmek gerekir. Başarı ve istenen hedeflere ulaşmak için çok çalışmak ve cesaretle zorluklara göğüs germek gerekir. Ama unutmayın kişiyi ancak büyük hayaller harekete geçirir. O yüzden hedefinizi yüksek tutmalısınız.

4-) Akışta kalmak: Akışta kalmak tasavvufta tevekkül olarak anlatılır. Hedefe ulaşmak için gerekli olan maddi ve manevi sebeplerin hepsine başvurduktan ve yapacak başka bir şey kalmadıktan sonra Allah’a dayanıp güvenmek ve ondan ötesini Allah'a bırakmak demektir. Uzakdoğu’da ise herşeyi olduğu gibi kabul etmek olarak anlatılır. Kabul vermek, sahip olanı farketmek ona şükretmektir. Varoluşun kıymetini ve değerini anlamaktır. Size verilen her ne ise onu layıkı ile görmektir. Anda kalmaktır. Size verileni alıp kabul etmektir. Yaşamın eşsiz bir deneyim olduğunu kabul edip kendi ödevimizi yapmaya gönüllü olmaktır. Her an ne hissettiğini bilmektir. Akışta kalmak farkındalıktır bilinçtir.

Yaşamı dönüştürmek bir karardır. Kararınızı verdiğiniz andan itibaren sistem çalışmaya başlayacaktır. Sizlere bu maddeleri uygulama gücü ve kararlılığı diliyorum. Unutmayın hayattaki her şey yeterli ve doğru egzersizler yapılarak öğrenilebilir. Bunun için her yeni gün yeni bir alışkanlık kazanmak gereklidir. Tıpkı spor salonunda gün be gün geliştirilen kaslar gibi yaşamsal dönüşüm kozasını örecektir. Eşsiz renkleri ile parlamayı seçen kişisel dönüşümünü gerçekleştiren tüm kelebekleri sevgi ile selamlıyorum.

- - - - - - -