Beyoğlu’nun kültür-sanat hayatına kitabın kokusunu ve renklerini katan Beyoğlu Sahaf Festivali, “Kitabını Al Gel” temasıyla başladı. Festivalin ilk gününde kitapseverler Taksim Meydanı’na akın etti.

Beyoğlu Belediyesi tarafından 11’incisi düzenlenen Beyoğlu Sahaf Festivali “Kitabını Al Gel” temasıyla başladı. Türkiye’nin değişik illerinden 76 sahafın katıldığı festival, on binlerce asırlık kitapların yanı sıra, tarihe tanıklık etmiş dergi ve gazeteleri de tutkunlarıyla buluşturdu. Taksim meydanında Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın katılımıyla gerçekleştirilen açılış törenine, kitapseverler yoğun ilgi gösterdi. 7’den 70’e bir çok vatandaş kitabını alıp sahaf festivaline koştu. Taksim meydanının orta yerinde kurulu olan minderlere oturan kitapseverler, saatlerce ellerindeki kitapları okudu. Öte yandan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın da kitabını alıp çocukların arasına oturarak onlara kitap okuması ve İHA mikrofonunu alıp çocuklara sorular sorup sohbet etmesi renkli görüntüler oluşturdu.

“Beyoğlu’nda kitap kokusu”

Çocuklara kitaplar okuyan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise ”Sahaf, kitap, okumak, araştırmak hayatı anlamlı kılmak bu. İnsanoğlu meraklı ve araştırmacı bir varlık. Dolayısıyla merak ettiği ve araştırmaya başladığı anda en önemli kaynağı kitaplar. İyi ki uzman olan insanlar yazdılar, yazmak kolay bir şey değil. Hedefimiz çocukları ve gençleri kitaplarla buluşturup kitapları sevdirmek. Taksimin orta noktasında on yılı aşkın bir süredir bu festivalimiz devam ediyor. Katılımlar gayet güzel, sahaflarımız milyonlarca kitabı buraya getiriyorlar. Bu sene çocukları ön plana çıkartarak, Beyoğlu’ndaki bütün gençleri çocukları gelip burada kitabın kokusu içerisinde kitapları sevdirmeyi öğretecek bir zemin oluşturmayı hedefledik” diye konuştu.

“Festivalin en büyük amacı kitapları yeni insanlarla buluşturmak”

11 senedir festivale katıldığını dile getiren Sahaf İsmail İlbey, “Burada olmak çok güzel. Bence festivalin en büyük amacı yeni insanları kitaplarla buluşturmak. Her zaman sahaflara gelip kitap alanlar değilde, buradan geçerken kitabı yeni görüp heveslenen birini kazanmak. Bir festival boyunca, üç kişiye beş kişiye kitapları sevdirebilsek en önemli kazancımız bu bizim ben böyle düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Festivali okuduğu okulun katkılarıyla duyduğunu belirten Sudenaz Kayakent, “Biz zaten kitap okumayı çok seviyoruz, ondan dolayı bizim için çok güzel oldu burası. Yeni şeyler keşfetmek hoşumuza gidiyor, açıkçası daha önce gelmemiştim, ilk kez katılıyorum” dedi.

“Günde en az yarım saat kitap okuyan insanlar kültürel açıdan zenginleşmiş olur”

Boş vakitlerini kitap okuyarak geçirmeye çalıştığını ifade eden Mücahit Filiz ise “Kitap okumayı çok seviyorum ve boş vakitlerimde okumaya çalışıyorum. Günümüzde teknolojiden kitap okumaya çok fırsat bulamıyoruz. Stantlarda gerekli tüm kitaplar var, kesinlikle Beyoğlu’na uğrayan insanların bu sahafları gezip görmesini tavsiye ederim. Günde en az yarım saat kitap okuyan insanlar kültürel açıdan çok fazla zenginleşmiş olur. Bu yüzden arkadaşlara kitap okumayı ve okutmayı tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.

Yediden yetmişe binlerce vatandaşın hep birlikte kitap okuyacağı festival, 2 Ekim’e kadar her gün 10.00-23.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.