Sinemalarda bu hafta hangi filmler var? sorusunun yanıtını sinemaseverler için hazırladık. Gerilimden animasyona çeşitli kategorilerde 8 film bu hafta sinemalarda izleyiciyle buluştu. İşte, bu hafta vizyona giren filmler…

CAPTAIN MARVEL
Eski savaş uçağı pilotu Carol Danvers (Brie Larson), edindiği süper güçler sayesinde Captain Marvel olur ve Starforce'a katılır. Dünyayı işgal etmek isteyen 2 uzaylı ırkına karşı dünyayı savunmaya çalışacaktır.
Avengers: Infinity War'dan sonra daha da merakla beklenen, Marvel Sinematik Evreni'nin yeni süper kahramanı Captain Marvel'ın solo filmi Captain Marvel'in başrolünde Brie Larson yer alırken; filmin kötü karakteri Yon-Rogg'aysa Jude Law hayat veriyor. 21. Marvel filmi olma özelliğine de sahip olan Captain Marvel, Infinity War'daki birçok düğümü çözecek ve seyirciyi Marvel Sinematik Evreni'nin bir sonraki halkası olacak olan Avengers: Endgame'e hazırlayacak!

KELEBEK


Daha önce küçük suçlara bulaşmış Henri 'Papillon' Charriere, haksız yere cinayetten hüküm giymiş ve Fransa'nın kötü ünyle nam salmış Şeytan Adası'ndaki yüksek güvenlikli hapishaneye sevk edilmiştir. Papillon, hapishanede zengin ve savunmasız bir adam olan Louis Dega ile tanışır. Dega, korunma karşılığında hapisten kaçışlarını finanse etmeyi kabul eder ve ikili arasında firar planıyla birlikte ilginç bir arkadaşlık başlar.

KAPAN


Çocuklarına oldukça düşkün olan Antalya'nın sayılı zenginlerinden Süleyman'ın hayatı, oğlu Tarık'ın kız arkadaşının trajik ölümü ardından yaşadığı travmayla alt üst olmuştur. Zengin bir işadamı olan Süleyman, ailesinden habersiz, içinde kızının aşık olduğu adamın da bulunduğu 100 milyon dolar ödüllü, ucunda ölüm olan "Doğruluk mu cesaret mi?" temalı bir yarışma düzenler. Dürüst olmakran başka kurtuluş yolu olmayan bu yarışmayı öğrenen Süleyman'ın kızı Aslı, gerçekleri ortaya çıkarmaya ve babasıyla yüzleşmeye kararlıdır.

HERKES BİLİYOR


Çocukları ve eşiyle birlikte Buenos Aires'te yaşayan Laura (Penelope Cruz), kız kardeşi Ana'nın (Inma Cuesta) düğünü sebebiyle memleketi İspanya'ya gelmiştir. Burada yıllar sonra gördüğü ailesi ve sevdikleriyle tekrar bir araya gelmenin mutluluğunu yaşamaktadır. Fakat düğün gecesi kızı Irene'nin (Carla Campra) aniden ortadan kaybolması, her şeyi alt üst eder. Laura'ya kızını araması için yardım eden kişi, gençlik aşkı Paco'dur (Javier Bardem). O gece ve sonrasında yaşananlar, Laura ve Paco'nun hayatını geri dönülmeyecek şekilde değiştirecektir. İranlı yönetmen Ashgar Farhadi'nin İspanyolca çektiği ilk film olan Herkes Biliyor, Cannes Film Festivali'nin açılış filmi olarak prömiyer yapmıştı.


 

ARADA


Ana dili Kürtçeyi konuşamayıp anlayan, ikinci dili Türkçeyi anlayamayıp konuşan Osman; zamanla bu özelliği nedeniyle iki işi aynı anda yapamamaya başlar. Çalışırken müşterilere cevap veremez, arkadaşlarının sohbetlerine katılmayı başaramaz ve hatta görüştüğü kadınlarla kalıcı ilişkiler kuramaz biri olan Osman, bir müşterisi onu bu özelliğinden kurtarabileceğini söylemesiyle hayatıın değiştiğini görecektir.

WOMAN at WAR


Sakin ve bağımsız bir kadın ile tutkulu bir aktivist arasında gidip gelen bir yaşamı olan Halla, içindeki tutkulu gözü kara aktivisti dinler ve bir gün gizlice yerel alüminyun ensdüstrisine savaş açmaya karar verir. Eylemleri ses getirmişken ve en etkili operasyonuna başlamaya hazırlanırken, aldığı bir mektupla her şey tepe taklak olur; evlat edinmek için yaptığı başvuru kabul edilmiştir. Fakat anne olacağı yeni hayatına hazırlanırken, alüminyum endüstrisine son bir darbe vurmaya kararlıdır.



KARTOPU SAVAŞLARI 2


Köylerinde kızak yarışı düzenleyen Frankie ve ekibi, yeni gelen Zac'e karşı yarışmaktayken hazırladıkları kızakları bitiş çizgisinin hemen önce parçalanınca gözlerine inanamazlar. Zac'in hile yaptığını düşünen Frankie ve arkadaşları, onun foyasını ortaya çıkarmaya karar verirler. Hilelerden uzak bir yarış düzenlemek isteyen Frankie'nin dürüstlüğü, ne pahasına olursa olsun kazanmak isteyen hırslı Zac'i alt edebilecek midir?



HÜDDAM 2


Yeğeni tarafından tecavüze uğrayan bedensel ve zihinsel engelli Fatma, bir süre sonra hamile olduğunu fark eder. Annesiyle babasını doğumunda kaybeden Fatma için bu bebek bir umut olur. Fakat Fatma'nın amcası Recep bebeğin doğmasını istemez ve Fatma'ya şiddet uygulayarak bebeğin düşmesini sağlar. Bu olayla yıkılan Fatma ebesi Songül'den yardım ister ve Songül kendi canı pahasına Hüddam daveti ile bir ritüel gerçekleştirerek bebeği geri getirir. Bebek Fatma'nın yalnızlığının sonu, ona kötülük yapmış olanların laneti olacaktır.