HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde inşaat işçisi Mehmet Şerif Karahan, evinin bahçesinde Çanakkale Savaşı kahramanlarından Seyit Onbaşı'nın kardan heykelini yaptı.

Karahan, Çanakkale Savaşı'nın anlatıldığı kitapta hikayesini okuduktan sonra etkilendiği Seyit Onbaşı'nın heykelini yapmaya karar verdi.

Bahçede biriktirdiği karla heykeli oluşturmaya başlayan Karahan, bir haftalık çalışmanın sonunda bitirdiği heykelin bazı kısımlarını fırça kullanarak yağlı boya ile boyadı. Karahan'ın kendi elbiselerini giydirdiği heykel, vatandaşlardan ilgi görüyor.

Karahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu sene ilçede kar yağışının az olması nedeniyle heykeli yaparken zorlandığını söyledi.

Heykeli yapmak için bir hafta uğraştığını anlatan Karahan, "Hava sıcak olduğu için heykel düşüyordu. Kar az olduğu için sıkıntı yaşadım. Seyit Onbaşı Çanakkale Savaşı'nda 276 kiloluk mermiyi kaldırmıştı. Ben de onu yapmayı düşündüm. Heykelin düşmemesi için sırık kullandım. Çobanlık yaparken çamurdan bu tür şeyler yapıyordum." dedi.

Geçen sene kardan uçak yapan Karahan, Bodrum'da yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan Suriyelileri taşıyan teknenin batması sonucu hayatını kaybeden ve cansız bedeni kıyıya vuran Aylan Kurdi ile Suriye'de Halep'in El Katerji Mahallesi'ndeki sivil yerleşim yerine düzenlenen saldırıda yaralıyken ambulansa bindirilen 5 yaşındaki Ümran Daknes'in kardan heykelini de yapmıştı.