Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Levend Kılıç'ın yeni çalışması, "Fotoğraf ve sayısal görüntü terimleri sözlüğü" Türk Dil Kurumu tarafından yayınlandı. 

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Nabi Avcı da, Kılıç'ın yeni çalışması ile ilgili sosyal medyadan bir mesaj yayınlayarak, "Levend Kılıç’ın "Fotoğraf ve sayısal görüntü terimleri sözlüğü" Türk Dil Kurumu Yayınları’ndan çıktı. Titiz çalışması için Levend Kılıç’a, özenli ve nitelikli baskı sebebiyle de Türk Dil Kurumu’na çok teşekkür ederiz" dedi. 

Prof.Dr. Levend Kılıç kimdir? 

Levend Kılıç 1953 yılında Eskişehir’de doğdu. 1976 yılına Ankara Üniversitesi SBF Basın ve Yayın Yüksekokulu’nu bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi’nde; Fotoğraf, Medya Estetiği ve Uzaktan Eğitim konularında uygulamalı ve akademik çalışmalarını sürdürdü; 1985’de doktorasını tamamladı. 1988’de doçent ve 1993’de profesör oldu.

Akademi alanıyla ilgili yayınlanmış eserleri şunlardır: Görüntü Estetiği, Video Sanatı: Eleştirel Bir Bakış, Fotoğrafa Başlarken, Fotoğraf ve Sinemanın Toplumsal Tarihi, Fotoğraf Kültürü. Levend Kılıç halen Anadolu Üniversitesi, İletişim Bilimleri Fakültesi’nde Görüntü Estetiği, Optik Bakış, Video Sanatı konularında lisans ve lisansüstü dersler vermektedir.

Levend Kılıç, 1993 yılında Anadolu Üniversitesinden bir gönüllü etkinliği olarak başlayan Eğitim Gönülleri hareketi içinde yer almıştır. Daha sonra TEGV’in kuruluşuyla birlikte Vakfın çeşitli projelerini yönetmiş ve 1999-2004 yılları arasında Yönetim Kurulu üyeliği yapmış olup halen TEGV’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Mütevelli Heyeti üyesidir.