Bakanlığın sayfasından yayınlanan genelgeye göre, kültür ve sanat faaliyetlerinin (kültür merkezleri, kongre merkezleri, çok amaçlı salonlar, sinemalar, müzeler, kütüphaneler, kültür ve sanat araştırma uygulama merkezleri, tiyatro, opera-bale, konser, sergi, konferans salonları, fuar alanları) nasıl yapılacağı bildirildi. Covid-19 salgınıyla birlikte kapanan kültür ve sanat salonları bakanlığın açıkladığı önlemleri yerine getirdikten sonra 1 Temmuz itibariyle yeniden açılacak. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın genelgesine göre, kültür ve sanat merkezlerinin alması gereken önlemler şöyle:

-Kültür ve sanat faaliyetleri sırasında diğer kamu kurum ve kuruluşları tarafından ilan edilmiş olan tedbirlere tam olarak uyulur. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun (COVID-19) Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi esas alınarak tesisin bünyesinde bulunan tüm bölümlere ilişkin temizlik/hijyen uygulamaları ve süreçleri, ziyaretçi/seyirci/katılımcı/personelde hasta, semptomlu, şüpheli durumların varlığı ve acil hallerde ulaşılacak/yönlendirilecek kişi/kurumları, hastalık belirtileri gösteren ziyaretçi/seyirci/katılımcıya personelin yaklaşımını ve bu kapsamda alınacak önlemleri belirlemek üzere "Eylem Planı" hazırlanır.

-Planı uygulamaktan ve uygulamaları denetlemekten sorumlu personeller belirlenir. İşletme genelinde plan düzenli aralıklarla değerlendirilir, uygulamada karşılaşılan sorunlar, getirilen çözümler ve kamu kurum ve kurulumlarınca uygulamaya konulan tedbirler dikkate alınarak güncellenir.

-İşletmeler, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak ziyaretçi/seyirci/katılımcı kabulü yapar. Salonlar ile fuaye alanları, yeme içme üniteleri, satış üniteleri gibi genel kullanım alanları ile geri hizmet ünitelerinin kullanımına ve sıra bekleme olasılığı olan her yere ilişkin “sosyal mesafe planı”hazırlanır ve plana uygun düzenlemeler yapılır. Sosyal mesafe planına uygun olarak belirlenen kapasite tesis girişine ve her bir salonun girişine ayrı ayrı asılır.