Tuzla Belediyesi’nin yeni kültür sanat sezonu 23 Eylül 2017 Cumartesi günü 12 sahne ile mahalle meydanları ve sokaklarda düzenlenen 34 etkinlikle başladı. Açılış etkinliklerinin finalinde Neşet Ertaş’ı Anma Gecesi düzenlendi.

Tuzla Belediyesi, yeni kültür sanat sezonunun açılışında kültürel ve sanatsal faaliyetlerin toplumun her kesimine ulaşması ve yeni sezona farkındalık oluşturması amacıyla ilk gün 34 program düzenledi. Tuzla Belediyesi’nin kültür ve sanat merkezleri ile mahalle meydanları ve sokakların birer sahneye dönüştüğü etkinlikler, kukla gösterisi ile başladı, Neşet Ertaş’ı anma programı ile sona erdi. Açılış etkinlikleri geleneksel ve modern çizgileri her mekanda birleştirerek her kesimden, her yaştan insanın ilgisini çekecek şekilde planlandı.

Tuzla Belediyesi 2017-18 Kültür Sanat Sezonu açılışında kukla gösterisi, çocuk tiyatrosu, gölge oyunu, sokak müziği grupları, illüzyon ve jonglör gösterisi, ritm grupları, ebru ve hat atölyesi, soğuk heykel, karma sergi, mehteran grubu konseri, ney dinletisi, sema gösterisi, 7 yöre halk oyunları gösterisi etkinlikleri yer aldı.

Aynı gün içinde Kahraman Tazeoğlu ile şiir dinletisi ve Bozkır’ın Tezenesi Neşet Ertaş’ı aramızdan ayrılışının 5. yıldönümünde anma programı düzenlendi.

Bozkır’ın Tezenesi Tuzla’da Anıldı

Tuzla Belediyesi, sezon açılışının finalinde Türk halk müziğinin en büyük ustalarından Neşet Ertaş’ın anma gecesi düzenledi. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Parlak, gecede Bozkır’ın Tezenesi’nin türkülerini sazıyla, sözüyle seslendirdi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, sanatçıya bir buket çiçekle teşekkür etti. Başkan Yazıcı, “Bizim özümüz olan türkülerimizi, onları halkımıza ileten ozanlarımızı ve o duyguları yaşatan, yaşattıran sanatçılarımızı anıyoruz” dedi. Anma gecesinde Neşet Ertaş fotoğraflarından oluşan sergi de açıldı.

Başkan Yazıcı’dan Kültür ve Sanat Etkinliklerine davet

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla ve bölge halkını kültür sanat etkinliklerine davet etti. Kültür sanat etkinliklerinin toplumsal gelişmede önemine dikkat çeken Başkan Yazıcı, “Tuzla Belediyesi olarak diğer hizmetlerimizin yanı sıra kültür sanat hizmetlerine de aynı önemi gösteriyoruz. Kültür sanat hizmetlerimizin içeriğini, faaliyetlerimizi gerçekleştirdiğimiz alanların sayısını ve donanımını geliştirerek daha kapsamlı ve etkili olmasını sağlıyoruz. Bireysel ve toplumsal gelişimde bu hizmetlerimizin önemli bir mihenk taşı olduğunu görüyoruz. Kültür ve sanat merkezlerimizde gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde 7’den 70’e her yaş ve her kesimden vatandaşımıza hitap ediyoruz. Ayrıca eğitim birimlerimizde her yaştan Tuzlalı’nın yetenekleri doğrultusunda en az bir kültür sanat faaliyeti ile ilgilenmesine olanak sağlıyoruz. Tüm etkinliklerimizi ücretsiz düzenliyoruz ve kültür sanat hizmetlerinden herkesin faydalanmasına özen gösteriyoruz. Tuzla ve bölge halkının yıl içinde yaptığımız tüm etkinlikleri takip etmesini diliyor, vatandaşlarımızı etkinliklerimizde misafir etmenin mutluluğunu yaşayacağımızı belirtmek isterim” dedi.