MALATYA (AA) - Malatya'da yaklaşık 17 yılıdır fotoğrafçılık yapan Yusuf Karaoğlu, Türk Kızılayı Malatya Şubesi tarafından düzenlenen "En Hayırlı Kırmızı" fotoğraf yarışmasında kazandığı mansiyon ödülünü Türk Kızılayına bağışladı.

Kendisine ait stüdyosu bulunan ve düğün, nişan gibi programlarda dış mekan çekimleri yapan Karaoğlu, çektiği fotoğrafları ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmalarına da gönderiyor.

Karaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleğini icra ettiği sırada birçok yarışmaya katıldığını belirtti. zABD'de düzenlenen Wppi yarışmasında da derece aldığını aktaran Karaoğlu, en son Kızılay'ın düzenlediği bir yarışmada mansiyon ödülüne layık görüldüğünü ifade etti.

Kentte Türk Kızılayının yaşlı bir kadına yaptığı yardım anını fotoğrafladığını ve ödülünün bu esere geldiğini aktaran Karaoğlu, "Türk Kızılay'ı Malatya Şubesi tarafından düzenlenen "En Hayırlı Kırmızı" fotoğraf yarışmasına 4 fotoğrafla katıldım. 1 fotoğrafım binlerce fotoğraf arasında mansiyon ödülü aldı. Bana ödül olarak verilen 500 lirayı Kızılay'a katkıda bulunmak amacıyla tekrar Kızılay'a bağışlıyorum." diye konuştu.