Bu zor dönemden geçerken o kadar çok sorun var ki.. İnsan sağlığının ne kadar önemli olduğu, zengin-fakir, sağcı-solcu, dindar-kindar, kapitalist-komünist, emperyalist-sosyalist hiç fark etmeksizin hepimiz hizaya gelmiş durumdayız.
Demek ki tabiat ana ile baş edecek çareler bu gün için yeterli olmuyor..
Bu musibetin zaptı rap  altına alınması için bütün ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de bir dizi tedbirler alınmaya çalışılıyor..
Konunun uzmanları bu salgının önüne geçmek için en önemli faktörün insanların taşıyıcı olmasını önlemek olduğunu, kronik hastalığı olanlar ile belirli yaş gruplarının sokağa çıkmaması gerektiğini özellikle vurgulamaktadırlar.
Bu durumda olan ve sokağa çıkma engeli olanlar için çeşitli kuruluşlar, yardımcı olma konusunda seferberlik ilan etmiş durumda bulunuyorlar..
Çok yönlü yardımların en seri şekilde ulaştırılması konusundaki bütün kuruluş ve üniteleri tebrik ediyoruz..
Mesela ben maaşımı evime oldukça yakın bankadan arabama atlayıp kısa sürede alabilecekken kurala uymak için 155 emniyet birimini aradım. Kısa bir bekleyişten sonra ilgili arkadaş ismimi, adresimi aldı, kısa bir süre sonra kibar bir kardeşimiz geldi, kartımı ve şifremi verdim, çok kısa bir süre içinde maaşım evime getirildi..
Alınacak ilaçlarım vardı. Yine 155'i aradım. Dediler ki; sağlık hizmetleri için 112'yi arayacaksınız. Peki dedim, 112'yi aradım. Hanım kızımız bu defalık ben size yardımcı olayım deyip ismimi adresimi aldı, bir daha gereksinme duyarsanız bu telefonu arayınız diye de 0 532 570 96 47 nolu telefonu verdi.
Yine buradan gelen arkadaş çok kısa bir süre içinde ilaçlarımızı evimize teslim etti.
Bu hizmetler ihtiyacı olanlar için çok büyük nimet. Mesela basından okuduk. İstanbul’da Amiral Atila Kıyat paşa yardım için hiçbir üniteye ulaşamadığı için isyan ediyordu..
Burada Eskişehir farkı olarak bu ünitelerimizin başarılarının devamını dilerken sağlık ünitelerinin de bir an önce her türlü gereksinmelerinin yerine getirilmesini temenni ederiz..

CHP Gençlik Kollarını sahada görmek isteriz!... 
Her vesile ile partilerimizin gençlere gereken ihtimamı göstermediğini dile getirir tenkit ederiz, bir takım temennilerde bulunuruz.. 1980 öncesi CHP gençlik kolları Türkiye’de gündem oluştururdu. Neyse.. Fazla lafı uzatmadan konumuza dönecek olursak, şu sıkıntılı günlerde gençlik kollarının düzgün bir organizasyonla partili ihtiyaç sahiplerini sahiplenip onlara hizmette kusur etmezlerdi. 
Henüz vakit geçmiş değil. Gençlerimiz bu günlerde kendilerini göstermeyeceklerde ne zaman gösterecekler??..
Tabii onlara ön ayak olup yol gösterecek olanlar da ağabeyleridir doğal olarak..