1998'den beri oyunculuk hayatına devam eden ve performansı ile seyircinin gönlünde taht kuran Erkan Petekkaya'nın yaptığı hamle çok konuşuldu. Bir sosyal medya platformundan elde ettiği paranın tamamını bağış için kullanan Erkan Petekkaya, bu hareketi ile büyük takdir topladı.

Ekranların sevilen ismi Erkan Petekkaya, yaptığı hamle ile herkesi şaşırtmayı başardı. Kazandığı paranın tamamını bağış yaparak değerlendiren Erkan Petekkaya, sosyal medyadan güzel tepkiler aldı. 

En son TV8 ekranında yayınlanan Kırmızı Oda dizisinde 'Delikanlı Sadi' karakterindeki başarılı oyunculuk performansı ile adından çokça söz ettiren Erkan Petekkaya, sosyal medya platformundan elde ettiği gelirin tamamını Alzheimer Derneği’ne bağışladı. Petekkaya, insanların özel günlerinde, sevdiklerine hediye maksadı ile kutlama mesajlarını ve güzel dileklerini iletmek maksadı ile ünlü isimler aracılığı ile video mesaj gönderdikleri bir platforma katıldı. Bu platformdan kazandığı paranın tamamını ise bağış yaptığını açıkladı. Bu haber sosyal medya kullanıcılarının takdirini kazanmasını sağladı. 

Erkan Petekkaya'nın annesi Şerife Petekkaya'da Alzheimer hastalığından tedavi görüyordu. Tedaviler yetersiz kalınca, 2 sene önce Şerife Petekkaya hayatını kaybetti.