Şarkıcı Simge Sağın, karın ağrısı nedeniyle hastanelik oldu. Yapılan incelemelerin ardından Sağın, apandisit ameliyatına alındı. Sağın, hastaneden açıklama yaptı.

Apandisiti patlayan ve apar topar hastaneye kaldırılan Simge Sağın’a apandisit teşhisi konuldu ve hemen ameliyata alındı.

Hastane odasından çektiği fotoğrafı Instagram'dan paylaşan Simge açıklamasında şunları söyledi:

"Herkese merhabalar. Taburcu oldum ve sağlık durumum gayet iyi... Arayan soran herkese, beni tanımadan bile olsa dualarını eksik etmeyen herkese teşekkür ederim. Lütfen sağlığınıza dikkat edin. Sizi seviyorum."

2015 yılında Miş Miş şarkısı ile bir anda ünlenen Simge Sağın, çıkış yakaladığı albümün ardından yeni albümleri ile Türk Pop müziği severler tarafından büyük beğeni toplamaya devam etti. Güzel sesinin yanı sıra düzgün fiziği ile de dikkatleri çeken güzel şarkıcı 1981 İstanbul doğumlu.

SİMGE SAĞIN KİMDİR?

1981-2010: İlk yılları ve kariyer başlangıcı

Simge Sağın, 8 Ağustos 1981'de Kurtuluş, Şişli'de Arnavut bir anne ile Amasyalı bir babanın ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Doğumundan sonra annesi Neriman iş hayatına son vererek ev hayatına odaklandı, kensidinden sonra bir kardeşi daha olunca bu kez de müzisyen olan ve orkestralarda çalışan babası müzisyenliği bırakarak başka bir iş buldu. Başarılı bir lise hayatı sürmeyen ve lisenin ilk yılında sınıf tekrar eden Simge, öğrencilik hayatını “İğrenç, kötü ve kopyacıydım. Bacağıma ve kalemlere kopya yapardım. Lise birde dokuz zayıfla kalmıştım. Matematik, fizik ve kimyam çok kötüydü. Edebiyatım iyiydi." sözleriyle anlattı. Liseyi bitirdikten sonra müzik eğitimi almak isteyince babasının teşvikiyle İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'na kaydoldu ve buradaki Ses Eğitimi bölümüne başladı. Üniversitede klasik Türk müziği sanatçıları Alâeddin Yavaşca ve Selahattin İçli dahil olmak üzere çeşitli isimlerden eğitim aldı.

Konservatuvara girdiği ilk yıl Zeynep Dizdar'a geri vokallik yapmaya başladı. Dizdar ile iki yıl çalıştıktan sonra dört yıl ise Gülşen'e vokalistlik yaptı. Ardından Yaşar ve Serdar Ortaç'ın gerisinde de sahne aldı. Geri vokallik kariyerinin son döneminde tek başına çeşitli mekânlarda şarkı söylemeye başladı. Ayrıca Annem (2007-09) ve Son Bahar (2008) dizilerinin müzikleri ile Süper FM'in jenerik müziğini seslendirdi. Annem için Kıraç ile birlikte kaydettiği aynı adlı şarkı Türkiye'de 2010 yılının dijital ortamda en çok dinlenen on yedinci şarkısı oldu. Konserlerin yanı sıra Simge, Demet Akalın'ın Zirve (2010) ve Gülşen'in Ama Bir Farkla (2007) albümleri dahil olmak üzere çeşitli albümlerde geri vokallik yaptı.[8][9] Ortaç'ın vokalistliğini yapmaya devam ederken besteci ve aranjör Erdem Kınay'dan kendisine albüm hazırlama teklifi geldi ve bu teklifi kabul etmesinin ardından Kınay'ın prodüktörlüğünde şarkılar hazırlamaya başladı.

2011-15: Yeni Çıktı ve "Miş Miş"

Simge'nin Erdem Kınay ile birlikte bir yılda hazırladığı Yeni Çıktı adlı EP, kendisinin ilk çalışması olarak Mart 2011'de Kaya Müzik tarafından yayımlandı. Albümün çıkış şarkısı "Ödeme Vakti" aynı zamanda ilk klip şarkısı olarak da seçildi, ardından "Başı Dertte" şarkısının klibi gösterime girdi. Simge çalışmasını tanıtmak için Beyaz Show, Disko Kralı ve Hakan Bey gibi çeşitli televizyon ve radyo programlarına konuk oldu. Mart 2012'de düzenlenen 2.Pal FM Ödülleri'nde kendisine En İyi Çıkış Yapan Kadın kategorisinde ödül verildi. Yeni Çıktı albümü genel anlamda Simge'ye beklediği büyüklükte bir çıkış getirmedi ve şarkıcı kariyerinin ilerleyen döneminde yaptığı bir açıklamada "başarısız tanıtımdan dolayı duvara tosladığını" söyledi. Hürriyet'te yazan müzik eleştirmeni Naim Dilmener ise şarkıcının ilk çıkışını "Albümü yayımlayan Kaya'nın genç şarkıcıyı tanıtmak için çaba harcamadığı söylenemez ama niyeyse olmadı ve bu iyi sesli genç şarkıcı gerektiği kadar duyuramadı sesini." cümleleriyle değerlendirdi.

Çıkışının ardından tek başına sahne almaya devam eden Simge, 2013 yılı boyunca Eskişehir ve İzmir'deki bazı mekânlarla sezonluk anlaşmalar imzalayarak her hafta sahneye çıktı. Yeni çalışmaları için Doğan Music Company ile anlaşma imzaladıktan sonra Eylül 2014'te "Bip Bip" şarkısını single olarak yayımladı. "Bip Bip" kendisinin üç yıl önce çıkardığı ilk şarkılardan daha fazla ses getirerek şarkıcının tanınırlığını artırdı ve Simge'nin kendi deyimiyle "unutulmuş bir şarkıcıyı" hayata döndürdü. Şarkının Nihat Odabaşı tarafından çekilen klibinin masrafları için para bulmakta zorlanan Simge, ?30 bin kredi çekti ve bu krediyi birkaç yıl boyunca ödemeye devam etti.

Şarkıcı kariyerine Rif Kohen'in "Dans mon quartier" şarkısının Türkçe sözlerle hazırlanmış cover versiyonu olan "Miş Miş"i Haziran 2015'te yayımlayarak devam etti. Türkiye'de MusicTopTR Resmî Listesi'nde dört hafta peş peşe bir numarada kalan şarkı, Simge'nin asıl çıkışını yapmasını sağlayarak ülkedeki tanınırlığını daha da artırdı ve yıl boyunca 200'e yakın konser vermesini sağladı. Ayrıca Telifmetre verilerine göre yılın ikinci yarısında radyo ve televizyonlarda en çok çalınan şarkı oldu. Magazin Gazetecileri Derneği'nin düzenlediği Altın Objektif Ödülleri dahil olmak üzere birçok ödül töreninden "En İyi Şarkı" kategorisinde ödül kazanırken Simge ise 42. Altın Kelebekleri dahil olmak üzere birçok ödül törenininden En İyi Çıkış Yapan Solist kategorisinde ödül kazandı. Bunların yanı sıra Doğan Music Company, "2015'te dijital ortamda en çok dinlenen şarkılardan biri" olması sebebiyle "Miş Miş"e altın plak verdi.