Malta’da kanında uyuşturucu ve kokain bulunan sürücü Jeremie Camilleri, yaptığı kazada Türk Pelin Kaya’yı ezdi. Yerde yaralı haldeki kadına taş atan sürücü Kaya’ya yardım etmek isteyenleri de engelleyerek ölümüne neden oldu.

Malta’da bir sürücü, iç mimar Pelin Kaya’nın ölümüne neden oldu. Malta’nın Gzira kasabasında yaşanan olayda, siyah bir araç kullanan sürücü kontrolü kaybederek önce kaldırımda yürüyen 30 yaşındaki Türk Pelin Kaya’yı ezdi, KFC dükkanına çarparak durabildi. Kaya kaldırıldığı hastanede tüm müdahaleye rağmen kurtarılamazken Malta-Fransız vatandaşı olduğu tespit edilen 33 yaşındaki sürücü Jeremie Camilleri’nin yaralanmadığı açıklandı. Görgü tanıkları ise ifadelerinde, sürücünün kazanın ardından yerde yatan Kaya’ya taş attığını bildirdi. Yakalanmamak için olay yerine gelen polise direnen Camilleri’nin, Pelin Kaya’ya müdahale etmek isteyenlere de saldırdığı belirtildi.

Polis, daha sonra şok tabancısı ile etkisiz hale getirerek göz altına alınan Camilleri’nin kanında kokain ve uyuşturucu tespit edildiğini açıkladı. Mahkemeye çıkarılan Camillieri’nin kasten öldürme suçlamasıyla tutuklu yargılanmasına karar verildi.
Doğum gününü kutladığı gün öldü
Kaya’nın işyerinde çok sevildiği ifade edilirken kazanın yaşandığı gece doğum gününü kutladığı öğrenildi.