Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü yaptığı yatırımlarla il genelinde büyük bir değişime imza atmaya devam ediyor.

MASKİ tarafından devam eden çalışmalarla Merkez Atıksu Arıtma Tesisinin deşarj hattının yarılandığı, Salihli’nin Barış Mahallesindeki yeni içme suyu hattının tamamlandığı öğrenildi. Akhisar’ın Çobanhasan Mahallesi’nde 3 kilometrelik dere temizliği yaparak tarım arazilerini taşkın riskinden kurtaran MASKİ ekipleri bir yandan da altyapısı tamamlanan Şehzadeler ilçesine bağlı Selimşahlar Mahallesi’nde 50 bin metrekarelik kilit parke taş döşemesine başladı.

Merkez AAT’nin deşarj hattı yarılandı

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, inşa ettiği atıksu arıtma tesisleri ile Gediz ve Bakırçay Havzası’nı özlenen günlerine taşıyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Manisa merkeze 59 milyon TL yatırım bedeli ile inşa edilen tesiste betonarme imalatlar tamamlandı. Tesiste arıtılan suyun alıcı ortam olan Gediz Nehrine deşarj edilmesi için bin 600 metre uzunluğunda deşarj hattı döşenmeye başlandı. Hatta yürüttüğü çalışmayı yarılayan ekipler, Manisa merkezin geleceği için attığı bir adımı daha tamamlama noktasına geldi. İçinde bulunduğumuz yıl içerisinde faaliyete alınacak tesis sayesinde Manisa merkezin evsel nitelikli atıksu kirliliğine son verilecek.

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, daha temiz bir Manisa için attıkları adımların hızlı bir şekilde ilerlediğini ifade ederek, “Daha temiz bir çevre için idare olarak önemli yatırımlara hayat veriyoruz. Bu noktadan hareketle Manisamızı yeniden inşa etmek içim atıksu arıtma tesisleri hamlemiz dört bir koldan sürüyor. Manisa merkeze 59 milyon TL yatırımla kazandıracağımız atıksu arıtma tesisinde betonarme imalatları tamamlamamızın ardından deşarj hattı döşeme çalışmalarımızı yarıladık. Gediz Nehrine arıtılan suların sağlıklı bir şekilde salınması için döşenen hat ile tesisimiz için attığımız bir adımı daha tamamlamış olacağız. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda yürüttüğümüz çalışma kapsamında tesisimizi bu yıl içerisinde hizmete kazandıracağız” dedi.

“Büyükşehir ve MASKİ varsa hizmet var demektir”

MASKİ, Salihli ilçesine bağlı Barış Mahallesi 925 Sokak’ta yeni kurulan yerleşim yerine içme suyu temin etmek için şebeke hattı çalışmasını tamamladı. MASKİ ekipleri tarafından yürütülen çalışma sonucunda mahallede kısa sürede yapılan çalışma ile vatandaşlara kaliteli ve kesintisiz su imkanı sağlandı.

MASKİ’nin hizmetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Barış Mahalle Muhtarı Mehmet Karaman, “Mahallemizde bulunan 925 Sokak’ta yapımı yeni biten binalarımıza içme suyu bağlantısı gerekiyordu. Bu sıkıntımızı MASKİ ilçe şefliğine bildirdik. MASKİ yetkilileri içme suyu şebeke hattı döşeme çalışmalarına hemen başlayarak kısa bir süre içerisinde tamamladılar. Büyükşehir Belediyemiz ve MASKİ varsa hizmet var demektir. Eskiden olsa aylarca beklerdik. Şimdi bir telefonumuz yetiyor. Yetkililer hemen gelip ilgileniyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun’a çalışmalarında başarılar diler, teşekkür ederiz” dedi.

Çobanhasan’ın zeytinlikleri taşkınlardan kurtuldu

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Manisa genelindeki dere temizlik çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu kapsamda MASKİ, Akhisar ilçesine bağlı Çobanhasan Mahallesi’nde 3 kilometre uzunluğunda dere temizliği gerçekleştirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışma sayesinde, taşkınların yanı sıra havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların kirlilikten kaynaklı koku ve sinek sıkıntısı yaşamasının da önüne geçilirken Çobanhasan Mahalle Muhtarı Zülfikar Kavas şunları söyledi: “Temizliği yapılan dere zeytinliklerimizin içinden geçiyor. Yağışlı havalarda suların taşmasıyla bu arazilerimiz sular altında kalıyordu. Sağolsun MASKİ tam zamanında imdadımıza yetişti. Çalışma da çok güzel, tertipli bir şekilde yapıldı. Gösterdikleri özen sayesinde tek bir ağacımız bile zarar görmedi. İlgi ve alakalarından ötürü emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Büyük bir sıkıntıdan kurtulduk."

Selimşahlar Mahallesi’nde üstyapı çalışması başladı

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, ilçe merkezleri ve mahallelerinde sağlıklı alt ve üstyapı çalışmalarına devam ediyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı, 154 Mahalle Projesi kapsamında Şehzadeler ilçesine bağlı Selimşahlar Mahallesi’nde başlattığı 14 kilometrelik kanalizasyon hattı çalışmalarında sona yaklaştı. Ana hattın döşeme çalışmalarını tamamlayan MASKİ, parsel bağlantılarını da kısa süre içerisinde bitirecek. MASKİ, bununla birlikte mahallede 50 bin metrekarelik kilit parke taş döşeme çalışmasına da başladı.

Selimşahlar Mahalle Muhtarı Muammer Konyalı, “Şuanda mahallemizde altyapı bitmek üzere. MASKİ’nin gayretleri doğrultusunda üstyapı çalışmaları da başladı. Çalışmalar gayet güzel gidiyor. Mahalle sakinleri de bu hizmetlerden çok memnun. Yaptığı hizmetlerden dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun’a teşekkür ediyoruz. Allah başımızdan eksik etmesin” diye konuştu.