Yunusemre Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Cantek şu açıklamaları yaptı;
Değerli kooperatif ortaklarımız Yunusemre Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak gün geçtikçe büyümeye devam ediyoruz.

Maalesef acı bir olay yaşadık ve değerli başkanımız Refik Pehlivan’ı kaybettik. Sizlerle beraber acımızı ve üzüntümüzü yaşadık.

Ben ve ekip arkadaşlarım görevimizin başındayız. Sizler için mücadelemiz sürüyor en iyi şekilde hizmet veriyoruz. Gün geçtikçe büyüyen ailemize en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz.

Malesef ki yaşanan ekonomik krizden en çok etkilenen esnafımız oldu. Bizde bunun bilincinde olarak mesai saatlerimizi uzatarak plasmanlarımızı yükselterek esnafımızı mağdur etmedik, etmeyeceğiz.

Devletimizde esnafa kulak vererek Sayın Cumhurbaşkanımız 350 bin lira olan kredi limitini 500 bin liraya çıkardı.

Faiz oranlarını da yüzde 9,5’tan yüzde 7,5’a düşürdü. Bu karar esnaflarımıza can suyu olmuştur. Açıklamaların ardından kredi taleplerinde aşırı bir yoğunluk oldu. Yunusemre Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak iyi yönetim ve idare edilmesi nedeniyle Türkiye genelinde 1. grup kooperatifler arasındadır. Diğer kooperatifler 5 milyon lira alabilirken biz 15 milyon lira aldık ve Eskişehirli esnaflara daha fazla kredi imkanı sağladık. Sadece 115 esnafımız kredi kullandı.

Daha dün burda çalışanlar bugün lekeleme peşinde. İnsan yediği ekmeği unutmamalı. Dün olduğu gibi bugünde sistemiz aynı. Hizmetimiz daha iyi ve daha güçlüyüz. Kooperatifler kişi ve şahıslara bağlı değildir. İsimler değişir ama değişmeyen kurumlar ve hizmetleridir.